Nieuwe TOGB Dubbel Ultimatekampioenen

Op 8 juli werd het Ultimate Dubbeltoernooi georganiseerd bij TTV TOGB. Een gezellig intern toernooi dat alleen uit (oude) TOGB-leden bestaat.

In totaal hadden 24 leden zich aangemeld wat in totaal 12 duo’s vormden. Een dubbeltoernooi wordt wellicht als minder vermoeiend ervaren, maar levert zeker net zoveel mooie rally’s op als bij het enkeltoernooi.
De aanvang was om 10 uur en we speelden op drie tafels. De twaalf duo’s werden verdeeld in twee poules. Na een aantal uren spelen, volgden de vervolgronden. De nummers 1,2 en 3 van beide poules speelden verder in één poule. De nummers 4 tot en met 6 ook. Echter, de wedstrijden die eerder waren gespeeld werden automatisch meegenomen naar de vervolgronden, met als resultaat dat er minder wedstrijden gespeeld hoefden te worden.
In de troostronde waren de scores erg duidelijk en vanzelfsprekend. Met 5 punten in de poule lieten Ilse van Es en Ton Kerver zien dat zij de winnaars waren. Daartegenover was het in de winnaarspoule erg spannend. Midden in de laatste ronde stonden vier duo’s op drie punten. De eerste plaats mocht vergeven worden in een heuse finale tussen de nummers twee van vorig jaar Luc Grünbauer en Tom Luyken en het nieuwe koppel Mark Heezen en Leon Vijverberg. De game bereikte de climax bij de stand vanaf 10-10 die vervolgens werd gewonnen door Luc en Tom met 15-13. Langzamerhand werkten Luc en Tom zich naar de het einde toe en wonnen ze de tweede game met 11-8. Dat betekent dat na een tweede plek vorig jaar Luc en Tom zich dit jaar TOGB Dubbel Ultimatekampioenen mogen noemen. Vervolgens was het nog even rekenen welke van de drie koppels met drie punten in deze poule zich tweede, derde en vierde mochten noemen. Dit was door de toernooileiding zo uitgerekend, waarna het toernooi werd afgesloten met leuke prijzen en verfrissende waterijsjes.
Wij danken de barmedewerkers en barouders hartelijk voor hun bijdrage aan dit geslaagde toernooi.

Elly Luo en Mark Heezen

De volledige uitslagen zijn te vinden onder de foto.

WhatsApp Image 2018 07 08 at 16.23.34

Uitslagen: