Jeu de Boules – ‘’Ouderwets’’ op gras

De laatste tijd hebben we over het weer niet te klagen. Veel zon, hoge temperatuur, af en toe een flinke bui.

Op donderdagmorgen 31 mei zorgde dat laatste, zo’n flinke bui, voor wateroverlast op onze Jeu de Boules-banen. Heel wat TOGB-JdB-ers schatten dat in als “er kan niet gespeeld worden”, maar er zijn er altijd aan aantal, die dat toch met eigen ogen willen zien. Zo graag spelen ze dat spelletje. Om 13.30 uur waren er zo’n 10 spelers aanwezig, die met eigen ogen zagen wat op bovenstaand plaatje is te zien: grote plassen. Daar kon niet gespeeld worden! Dan maar in de kantine koersballen? Nee, daar had men geen zin in. Plots kwam iemand met het briljante idee: laten we op het gras onder de bomen gaan spelen. Het was gras droog, de bomen zorgden bovendien voor schaduw dat bescherming leverde tegen de felle zon. Goed, we gooien bij TOGB niet snel wat weg: in het berghok lag er nog een plastic tas met op gekloend touw en grote spijkers. En 5 minuten later hadden we 2 banen van 10 m waarop gespeeld kon worden (er blijkt zelfs ruimte te zijn voor nog 3 banen). De groep is die middag lekker bezig geweest. Een toeschouwer werd uit balorigheid met wat veren versierd. Na afloop zagen we dat het gras nagenoeg niet te lijden had gehad; van tuinman Piet verwachtten we dan ook geen commentaar. In het vervolg na regen toch gewoon JdB!!

Aad Wijsman