Finale Nationale jeugdmeerkampen 2018

Op zaterdag 9 en zondag 10 juni wordt de finale in Panningen gespeeld van de Nationale jeugdmeerkampen (NJM).

Bij de kadetten spelen Dennis Hu, Jonathan Claus en natuurlijk Milo de Boer. Dennis weet drie wedstrijden te winnen en wordt uiteindelijk achtste en Jonathan wint twee potjes en eindigt net achter Dennis.
Milo begint de zaterdag uitstekend en speelt de eerste vijf wedstrijden tegen lager geplaatste tegenstanders en wint ze allemaal. In zijn zesde wedstrijd moet hij echt aan de bak, want Kas van Oost is geen kleine jongen. Milo komt niet echt in zijn spel en Kas laat duidelijk horen dat hij zich de meerdere voelt. In drie games moet Milo in het stof bijten. Gelukkig kan hij er een nachtje over slapen.
Zondag om 10.25 uur opent hij tegen Floris Zur Muhlen en in de eerste twee games laat Milo zien dat hij goed kan spelen. In de derde game weet Floris echter een antwoord op de service van Milo en opent naar hartenlust op zijn voorhand. Ook de backhand gaat steeds beter lopen en wordt het een beslissende vijfde game. Daarin komt Milo met 10-6 achter, maar weet met spectaculair spel toch nog tot 10-10 terug te komen. Daarna zit het net even niet mee en verliest hij de wedstrijd toch. Een kleine mentale tik, die Milo even moet verwerken.
Lang krijgt hij daar niet voor en tot overmaat van ramp moet hij tegen angstgegner Jelle Moris van Westa waar hij nog nooit van heeft gewonnen. In de eerste game ontlopen ze elkaar niet veel en wordt het 14-12 voor Jelle. Daarna is er iets gebroken bij Milo en verliest hij in drie games. In de volgende partij wacht Milo weer een zware klus. Gabriellius Camara is een oude bekende en hoewel hij eigenlijk nog pupil is mag hij mee spelen bij de kadetten. In de eerste game trekt Gabri nog aan het langste eind, maar Milo krijgt daarna meer vat op de wedstrijd, blijft dichter bij de tafel en zet Gabri onder druk door het initiatief te nemen. Hierdoor gaat Gabri fouten maken en komt Milo met 2-1 in games voor. De vierde game wordt een bloedstollende en Milo krijgt zeven matchpoints. Helaas zit het net niet mee en dwingt Gabri een vijfde game af. Daarin laat Gabri zien dat hij in de rally erg vast is en weet uiteindelijk te winnen.
In de voorlaatste partij wacht er weer een opponent met kaliber, maar in de laatste onderlinge ontmoeting had Milo gewonnen van Barry Berben. Dus waarom ook vanmiddag niet. In de eerste game komt Milo netjes voor met 6-5, maar daarna retourneert hij soms te hoog op de service van Barry en wordt het 11-8 voor de man van Westa. In de tweede komt Milo met 5-4 achter, maar daarna neemt hij het initiatief en met prachtige rallies en mooie smashes wordt het 11-8 voor Milo. In de derde is Milo het even kwijt en komt met 8-3 achter. Toch blijft hij ervoor knokken en komt tot 9-6 terug. Het wordt 10-8 en helaas scoort Barry daarna het elfde punt. In de vierde game heeft Milo zijn kruit verschoten en wint Barry met 11-5.
In de laatste wedstrijd van het toernooi speelt Milo tegen Jim Hendrix en in de eerste game wordt er te veel ‘recht toe, recht aan’ tafeltennis gespeeld en daar is Jim beter in. Gelukkig wordt er in de tweede game meer gevarieerd en zelfs een goed geplaatste topspin bal op 9-7. Met een goede service beslist Milo hem met 11-9. Ook de derde game gaat naar Milo en dat is een prima prestatie, want hij komt met 10-7 achter. Op karakter dus! Omdat Milo de vierde game verliest, wordt het een vijfde en daarin is te zien dat het twee lange, hete dagen zijn geweest. Jim zit er helemaal doorheen en Milo maakt daar uitstekend gebruikt van en speelt hem met 11-2 van de tafel. Uiteindelijk levert Milo dat een zesde plek op en mag hij naar Europees Jeugd Kampioenschap toe. Gefeliciteerd Milo en veel succes. Of we dan ook komen kijken, weten we nog niet.

Hans en rik Baetens