Tafeltennis   |   Ultimate Tafeltennis   |   Darts   |   Jeu de Boules   |   Klaverjassen

B-Jeugd kwalificatietoernooi 2018

Op zaterdag 2 juni wordt het jeugd kwalificatie toernooi in Aalsmeer gespeeld. Milan de Witte, David Leeson en Rik Baetens verdedigen de kleuren van TOGB en strijden vandaag om het behalen van de B licentie in een nieuwe leeftijdscategorie.

Om half tien starten de wedstrijden en David speelt bij de kadetten in poule D met vier andere spelers. David is als 15-21 geplaatst en in zijn eerste wedstrijd speelt hij tegen Lauren Klerx die 29/35 is geplaatst. David laat zien dat hij duidelijk beter is en wint overtuigd in drie games. De eerste twee punten zijn binnen. Ook zijn tweede partij weet hij te winnen en pas in het derde potje krijgt hij tegenstand als hij tegen Melle Scholten moet spelen. Ook geen wonder, want Melle is derde geplaatst. Brutaal wint David de eerste game met 1-3, maar daarna schakelt Melle een tandje bij en wint de volgende drie games. Vervolgens is Casper Stein [4]een maatje te groot. Maar in de laatste wedstrijd wint David nét in vijf games van Eliot Tapper. Zo wordt hij derde in de poule en mag door naar het hoofdtoernooi.
Daar treft hij Yuraj Mangalgi [8] en dat wordt een waar spektakel. David komt met knap aanvallend spel op een 2-1 voorsprong in games. De vierde game gaat het gelijk op en wordt het 10-10. Helaas kan David de game niet binnen halen en wordt het een beslissende vijfde game. Die gaat ook naar Yuraj en haalt David het nét niet.
Milan speelt bij de junioren en in poule C moet hij het opnemen tegen Nils Dijkstra [21-30]. Milan is als 46-50 geplaatst en kan het niet bolwerken tegen de aanvallen van Nils en verliest in drie games. In zijn tweede wedstrijd moet hij tegen Tim van der Lans [17} spelen en Milan speelt de eerste twee games uitstekend. Hij speelt goed geconcentreerd en gecontroleerd. Tim is duidelijk van slag en serveert in een game drie keer fout. Helaas veranderd Tim van tactiek en wordt Milan in vijf games verslagen. Toch een prima prestatie. Tegen Matthijs van Holten [3] is geen kruit gewassen, maar Milan herpakt zich prima tegen Wessel Van Benten en wint in drie games. In de laatste wedstrijd sluit Milan in stijl af. Hij komt met 2-1 achter in games, maar weet zich goed te herpakken en wint vervolgens twee games met 11-8. Uiteindelijk wordt Milan vierde.
Ook Rik Baetens speelt bij de junioren en in zijn poule I speelt hij de eerste drie wedstrijden prima tafeltennis en wint ze eenvoudig. Dit ondanks een zware verkoudheid. Pas in de vierde wedstrijd speelt hij tegen een hoger geplaatste speler en Youri Aarden wint in drie games. Vervolgens staat hij tegen Jelle van Popta en de eerste twee games gaan naar Jelle. Daarna recht Rik zijn rug en geheel op eigen kracht weet hij de volgende twee games knap binnen te halen. In de vijfde game zit het Jelle net iets meer mee en wordt het 11-9 voor Jelle.
Ook de laatste wedstrijd is een spannende en tegen Guus van der Horst weet Rik het net niet te redden. Toch wordt hij derde in de poule en mag hij door naar het hoofdtornooi. Daar is Hidde van Es zijn tegenstander en met prachtig tafeltennis weet Rik de eerste twee games te winnen. In de derde en vierde krijg hij diverse matchpunten, maar die weet hij niet te verzilveren. Helaas wordt de vijfde een formaliteit en bijt Rik in het stof.
Al met al een warme, spannende en enerverende dag tafeltennis en helaas hebben David en Rik hun B licentie niet kunnen behouden. Werk aan de winkelen om het in de komende toernooien weer terug te veroveren.

Hans Baetens

ClubgebouwtwitterfacebookTafeltennisvereniging TOGB is gevestigd in 'Den Opper'