TOGB 1 NEDERLANDS KAMPIOEN

Zaterdag 19 mei is het eindelijk zover, het eerste tafeltennis jeugdteam speelt in Hilversum om de Nederlandse titel tegen HTTV ‘070 uit Den Haag.

Een kans voor onze kanjers Leroy Heemskerk, Jonathan Claus en Milo de Boer om geschiedenis te schrijven voor onze club. De spelers zijn al om 11 uur in de zaal in Hilversum, maar de bus met meer dan 55 supporters wordt op dat moment net uitgezwaaid door burgemeester Pieter van de Stadt. Nadat de bus uiteindelijk een parkeerplekje heeft gevonden in de buurt van de zaal, lopen de supporters het complex van TTV Hilversum binnen en lopen langs de dames wedstrijd waar Dozy wint van VTV. Onze jongens staan lekker in te spelen en om 13.00 uur begint de wedstrijd. Er zijn twee NTTB scheidsrechters en coach Michel de Boer stelt Leroy als eerste speler op. Hij neemt het op tegen de 12 jarige Remi Chambet-Weil. In de eerste game heeft Leroy zichtbaar last van de spanning en wint Remi brutaal met 11-7. Remi opent elke service van Leroy en hij weet de gaten te vinden op de forehand van Leroy. Gelukkig weet Leroy het lek boven te krijgen en pakt hij netjes de tweede game met 11-7. Het wordt uiteindelijk een beslissende vijfde game. Daarin komt Leroy met 3-0 achter, maar dan laat hij zijn klasse zien. Het publiek laat zich horen en de ene na de andere topspin bal brengt de overwinning met 11-4. Wat een klasse en 1-0 voor TOGB. Jonathan neemt het daarna op tegen Dylan van Dongen. Het wordt hun zevende onderlinge duel en de laatste twee keer heeft Dylan gewonnen. In de eerste twee games zit Jonathan nog niet lekker in de wedstrijd. Ook in de derde komt Dylan met 6-2 voor, maar daarna schakelt Jonathan een tandje erbij. Zijn aanval loopt nu wel goed en hij vecht zich terug tot 10-10, om het vervolgens af te maken met 14-12. Helaas weet hij dit niveau niet vast te houden in de vierde game en wint Dylan. In de derde partij staat Milo achter de tafel tegen Pepijn van der Hoeven. In de eerste twee games is er niets aan de hand en is Milo duidelijk de bovenliggende partij. Ruud Bahnerth van RTV Lansingerland doet er live verslag van via de radio. In de derde game laat Milo de teugels iets te los en slaat Pepijn gelijk toe. In de vierde game haalt Milo echter de overwinning binnen, omdat hij gewoon beter is. Zoals vaak is het dubbel weer het sleutelduel en dat weten Milo en Leroy maar al te goed. In de eerste game komen ze met 10-8 achter, maar met een paar geplaatste ballen halen ze hem toch binnen. Daarna is de weerstand van HTTV gebroken en wordt het 3-1 voor onze jongens. In de vijfde partij spelen Leroy en Dylan. Dat behaalde resultaten in het verleden geen garantie is, laat Leroy zien. Hij heeft namelijk nog nooit van Dylan gewonnen, maar vandaag zijn de rollen omgedraaid. Leroy weet het beste in zich naar boven te halen en met zijn sterke spinballen haalt hij met 11-6 de eerste game binnen. Ook de volgende twee games gaan overtuigend naar Leroy en met een grote glimlach viert Leroy met alle supporters de overwinning. In zijn tweede partij speelt Milo tegen Remi. Op papier een eenvoudige wedstrijd, want Milo heeft al twee keer in drie games van hem gewonnen. In de eerste game komt Milo met 9-7 voor, maar raakt dan de controle kwijt. De zeer fanatieke Remi opent daarna zeer sterk en wint met 12-10. Dat laat Milo zich geen tweede keer overkomen en ziet het publiek dat Milo toch een completere speler is. Met afgetekende cijfers zet hij de 5-1 op het scorebord. Er hangt iets in de lucht en het publiek laat zich massaal horen en dat geeft een geweldige sfeer. Daarna is het aan Jonathan om het laatste punt binnen te halen. Pepijn en Jonathan staan gelijk in onderlinge score 3-3, maar de laatste keer in Den Haag was Jonathan met duidelijke cijfers in drie games verslagen. Ook nu weer laten de coach en de spelers zien dat ze de beste zijn, want Jonathan laat zijn beste spel zien als het er echt om gaat en zo halen ze de NEDERLANDSE titel binnen. De meer dan 60 supporters van TOGB laten zich massaal horen en de jongens en de coach maken een vreugde dans. Voor het eerste in de historie van TOGB wordt een jongens team kampioen van Nederland. TOGB is nu één van de zeven clubs in Nederland waar de meisjes (in 2005) en de jongens kampioen van Nederland zijn geworden. De jongens en Michel worden natuurlijk uitgebreid gehuldigd en worden terecht door de voorzitter Robin in het zonnetje gezet. Een foto met de beker en alle supporters wordt genomen bij de gigantische vlag die Marcel heeft laten maken. Om half zes reizen de kampioenen met alle supporters in de bus weer naar Berkel af. Deze was ter beschikking gesteld door sponsor AFS transport B.V. Ook klasse ! Weer terug in ‘Den Opper’ klinkt het “We are the champions” uit de geluidsboxen en staan de pannenkoeken klaar voor de jongens, maar die duiken meteen met het batje de zaal in om nog een balletje te slaan. Een dag om nooit te vergeten !

Hans Baetens

Bekijk voor een fotoimpressie: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.965730216941142.1073741840.939520916228739&type=1&l=bfe9c20077