Aad Hofland-bokaal wederom voor Patrick Bakker

Op donderdag 3 mei werd het seizoen 2017-2018 voor de Onderlinge Tafeltennis afgesloten. Wie zou er dit keer met Aad Hofland-bokaal naar huis gaan?

Spelers, die meer dan de helft van de 9 avonden hadden meegedaan en hoog op de ranglijst stonden mochten hierom strijden. Dit keer waren dit Michel Vijverberg, Rick Wesdorp, Bonte de Jong, Sjaak Bes, Ben Straver en de winnaar van vorig jaar, Patrick Bakker. Ben Straver, al jaren bijna elke donderdag aanwezig, ging er helemaal voor en nam in de eerste partij titelverdediger Patrick Bakker goed onder vuur. Het werd uiteindelijk 2-2 en daar mocht Patrick zijn handen bij dichtknijpen. Voor de laatste ronde begon was Ben helaas al uitgeblust en waren er nog 3 kanshebbers: Michel Vijverberg, Sjaak Bes en Patrick Bakker. Een gelijk eindigen van deze 3 kanshebbers zat in de lucht, maar werd gelukkig niet bewaarheid: Patrick Bakker won sterk met 3-1 van Michel Vijverberg, doch Sjaak Bes verloor kansloos met 1-3 van Rick Wesdorp. Michel en Patrick hierdoor beide op 14 punten, door onderlinge winst werd Patrick weer eerste. Patrick gefeliciteerd!! Sjaak werd 3e, Rick Wesdorp 4e, Bonte de Jong 5e en Ben Straver tenslotte 6e. De Onderlinge-Tafeltennis, die van september tot en met mei elke 2e donderdag van de maand wordt gehouden, is hiermee afgesloten.

De statistieken:
Gemiddeld deden er 20 personen mee
42 Personen deden minimaal 1 keer mee, 21 personen deden minimaal 5 wedstrijden mee.
Alle 9 keer speelden mee Adrie van Lienden, Maria Gillet en Ben Straver
Slechts 1 maal verzaakten Bert Jordense, Irina Sarolea, Martin Hayes, Henny Krak
Van de oudere jeugd deed Ivar Noordam, ondanks huiswerk, toch 7 keer mee. Op de finale-avond (hij stond eerste op de ranglijst) ging de kans op de Aad Hofland-bokaal aan zijn neus voorbij in verband met . . . vakantie!
Door competitiespelen op donderdagavond moesten regelmatig een aantal personen verstek laten gaan.

Bij de persoonlijke resultaten eindigde Patrick Bakker ook als eerste (67 %) en Aad Wijsman als 2e (62 %).

Goed, we doen deze Onderlinge al heel wat jaartjes, de deelname lag in het begin rond de 35 personen, nu rond de 20. Nieuwe leden en ook de oudere jeugd laten we bekend raken met de anderen. Met een schitterende bokaal als inzet. Als er geen grote bezwaren zijn starten we september weer!

Aad Wijsman‚Ä®