Kampioenen jeugd Team 3 zetten iets recht tegen VVV 2

Zaterdag 21 april is het warm in ‘Den Opper’. Vandaag spelen Tom, Jari en Rik tegen Wouter, Evi en Tristan van VVV voor het kampioenschap.

Ook willen ze de nederlaag van 7-3 bij VVV in maart recht zetten. Coach Rob laat Tom openen en hij speelt tegen Evi. Tom heeft nog wat recht te zetten tegen haar, maar toch gaat de eerste game naar Evi. Daarna herpakt Tom zich en ziet het publiek een paar mooie spinballen. Daarna is het gedaan met het verweer en haalt Tom het eerste punt binnen. Zo kan VVV de jongens in de stand niet meer voorbij. Op naar Scylla. Rik speelt in zijn eerste partij tegen Wouter en in de eerste game speelt Wouter beter dan Rik. Rik komt met 5-9 achter, maar smasht zich weer terug in de wedstrijd. Het wordt 10-10, maar uiteindelijk toch 10-12 voor Wouter. Ook in de tweede game komt Rik met 5-7 achter, maar weet dit keer wel met 13-11 te winnen. Uiteindelijk wordt het een beslissende vijfde game en daar laat Wouter het in het begin afweten. Rik komt met 9-3 voor, maar weet het niet af te maken. Misschien had een time-out de ommekeer kunnen maken, maar dat blijft koffiedik kijken. Rik is ontroostbaar.

Het is aan Jari om het tweede punt binnen te halen en tegen Tristan lukt dat in de eerste game niet. In de tweede maakt Tristan echter veel fouten en haalt Jari de winst binnen. Daardoor is Tristan zo aangeslagen dat de derde en vierde games een formaliteit zijn. Jari werkt het scorebord bij: 2-1. In het dubbel spelen Tom en Jari tegen Junior en Wouter en dat lijkt op voorhand een flinke kluif te worden. VVV komt voor met 2-4, maar Tom en Jari bieden goed tegenspel en ze winnen de eerste game met 11-9. Het publiek gaat er eens voor zitten en doordat Wouter en Junior onder de maat spelen haalt TOGB best makkelijk de winst in drie games. Klasse jongens en 3-1.

In Riks tweede wedstrijd speelt hij tegen Evi en als hij dit punt kan maken, zijn de jongens kampioen. Kan Scylla ze niet meer inhalen. In de eerste twee games ziet dat er helemaal niet naar uit, want Rik speelt niet geconcentreerd en daar vindt menigeen wat van. In de derde game krijgt Evi zelfs een matchpunt, maar Rik vecht zich terug en wint met 13-11. In de vierde game komt Rik achter met 1-6, maar ook Evi slaat soms maar wat en zo krijgt Rik weer het geloof terug dat er wat te halen is. In de beslissende vijfde loopt het in het begin even niet met de opening van Rik en wordt er gedraaid bij 1-5. Daarna laat Rik gelukkig zijn klasse zien en wordt het 11-7.

Wordt het toch 4-1 en worden de jongens gefeliciteerd met het kampioenschap. Wat een geweldige prestatie na een soms knotsgekke competitie. Ook het vijfde punt wordt gewonnen en Tom heeft in de eerste game geen moeite met Tristan. In de tweede en derde sputtert Tristan nog wat tegen en vergeet Tom af en toe zijn spinballen te gebruiken. Maar Tom maakt het af in drie games. Dat lukt Jari niet tegen Wouter. Na drie games staat Jari voor met 2-1, maar kan hij het niet afmaken. Het wordt een vijfde en daarin komt het met 1-5 achter. Toch knokt hij zich terug tot 9-9, omdat Wouter weer eens een foute service heeft. Toch verliest Jari met 9-11. Gelukkig haalt Rik zijn tweede overwinning tegen Tristan en na twee gewonnen games is de derde een formaliteit met 11-3. Tussenstand: 6-2.

De voorlaatste wedstrijd speelt Jari zijn allerlaatste wedstrijd voor TOGB tegen Evi. Redelijk eenvoudig komt hij twee sets voor, omdat hij beter speelt en Evi de motivatie/concentratie niet heeft. Toch weet ze de derde en vierde game te winnen, doordat Jari soms niet de juiste keuze maakt. In de vijfde game wordt er gewisseld met 2-5 en die voorsprong geeft Evi niet meer weg. Daarmee komt het totaal gespeelde ‘vijfgamers’ voor Jari op twaalf, waarvan hij er 3 won. Ook Tom sluit met een ‘vijfgamer’ af tegen Wouter. De eerste twee games zijn nét voor Wouter en gelooft Tom er niet echt meer in. Zijn blok loopt niet en de spin ziet het publiek te weinig. Toch weet hij de concentratie en focus terug te vinden en wint hij de derde en vierde game. In de vijfde begint Wouter met een foute service, loopt Tom uit tot 6-1 en wint met 11-6. Top en zo wordt het 7-3 en wordt het kampioenschap in stijl gevierd.

Al met al een bewogen seizoen en gezien de tweede helft van de competitie een terecht kampioen. De volgende uitdaging voor Tom en Rik ligt nu op landelijk niveau. Dat hebben jullie zelf verdiend, natuurlijk met de hulp van coach Rob. Dank daarvoor!

Hans Baetens