Tafeltennis   |    Darts   |   Jeu de Boules   |   Klaverjassen

megafoon 318 56406 Notificaties 

Maandag t/m woensdag (20 t/m 22 mei) vervallen alle activiteiten i.v.m. de installatie van de nieuwe verlichting. 
  • Home
  • Nieuws
  • Leroy, Milo en Jonathan schrijven geschiedenis

Leroy, Milo en Jonathan schrijven geschiedenis

Om tafeltennis jeugdkampioen van Nederland te worden op 19 mei moet er eerst in twee play off wedstrijden gewonnen worden van Red Stars uit Venray.

Na een 3-7 overwinning in Venray wordt de klus afgemaakt in Berkel en Rodenrijs op zaterdag 14 april met 4-2. Maar dat ging niet zonder slag of stoot.
Het is gezellig druk in ‘Den Opper’, want er zijn op deze bijzondere dag extra veel mensen gekomen uit de hele wijde omgeving. In de openingswedstrijd neemt Jonathan het op tegen de sterkste speler van Red Stars 1: Emma van der Zanden. Op voorhand een moeilijke klus, want in de onderlinge ontmoetingen staat Emma 5-1 voor en de spanning is groot. Ook nu laat Emma zien dat ze aanvallend veel in haar mars heeft. Zeker haar backhand is van graniet en ze laat Jonathan met lege handen staan na drie games.

Het is aan Leroy om de stand recht te trekken en in de eerste drie games is er geen vuiltje aan de lucht. Hij komt met prachtige topspin ballen op 2-1 voor in games, maar dan schakelt Sem van Gameren een tandje hoger. De topspin ballen van Leroy worden goed geblokt en opeens zijn ze niet allemaal raak. De spanning wordt Leroy te veel en Sem trekt aan het langste eind na vijf games. TOGB komt met 0-2 achter. Het zal toch niet …

Kopman Milo neemt het vervolgens op tegen Willem van der Zanden en daar heeft hij nog een appeltje mee te schillen. Inde vorige ontmoeting kreeg Milo klop,maar vandaag zijn de rollen omgedraaid. De linkshandige speler van Red Stars heeft geen vat op het uitgekiende spel van Milo en met prachtig spreidingsspel wordt er in drie games ruim gewonnen.

In het dubbelspel kunnen Leroy en Milo het volgende punt maken tegen Red Star. Vooral in de eerste game laat TOGB aanvallend zien tot de beste dubbels van Nederland te behoren. In de tweede laten ze even de teugels vieren om in de derde en vierde toe te slaan. Deze overwinning neemt Leroy mee in zijn tweede wedstrijd tegen Emma en daarin laat Leroy zien dat hij heel goed kan spelen. Emma wordt aanvallend overklast en dat zegt wat. Zo wordt het 3-2 en wordt er luid geapplaudisseerd door alle supporters in de sfeervolle kantine. Nog één punt te gaan.

Jonathan neemt het op tegen Willem en de eerste set weet hij naar zijn hand te zetten. Daarna blijkt Willem een taaie te zijn. Jonathan moet de punten wel drie tot vier keer maken voordat Willem opgeeft en soms weet hij zelfs harde smashes van Jonathan nóg harder te retourneren. Voor de toeschouwers is het smullen, maar Jonathan heeft het zwaar. Toch weet hij zich knap te herpakken in de vierde set met 11-9 en komt het aan op een beslissende vijfde. Er wordt gewisseld van speelhelft bij 5-4 en blijkt Jonathan de zenuwen precies op tijd onder controle te hebben en wint hij met 11-9.

Het beslissende punt is binnen en na onderling overleg wordt besloten het bij 4-2 te laten. Coach Merel Broers, zelf kampioen bij de meisjes in 2005, is erg tevreden. Wat een geweldige prestatie jongens en in en buiten de zaal blijft het nog lang onrustig. Natuurlijk worden de jongens in de kantine nog even in het zonnetje gezet.

Succes op 19 mei in Hilversum tegen HTTV ’70. Natuurlijk zou het fantastisch zijn als de jongens het niet alleen hoeven te doen. Steun het team en ga mee met de bus naar Hilversum. Geef je daarom snel op bij Merel, want voor de bus geldt vol = vol en wie het eerst komt, heeft een stoel.

Jeugd 2 (landelijk B) speelt uit in en tegen Hilversum. Ivar en Mark trekken de kar en dat doen ze geweldig. In ‘Den Opper’ hadden ze klop gekregen met 2-8 en vandaag staat het na het dubbel 3-1. Daarna schakelen ze echter een tandje bij en winnen allebei hun tweede enkel: 3-3. Mark weet ook knap zijn laatste potje te winnen en zo wordt het 6-4 en winnen ze allebei twee wedstrijden. Klasse !

Jeugd 3 (promotie klasse) speelt met Tom, Jari en Rik thuis tegen Taverzo 4. Helaas is de club uit Zoetermeer maar met twee spelers en is Jeroen ook nog eens invaller. Oude bekende Daniëlla van der Raaf (ontstoken schouder) probeert er als coach nog het beste van te maken, maar alleen Daniel weet in vijf games een punt te pakken. Het wordt dus 9-1 en jeugd 3 kan volgende week kampioen worden.

Jeugd 4 (promotie klasse) met Roel, Piotr en Cornée spelen ook in ‘Den Opper’. Papendrecht 1 is van plan om kampioen in Berkel te worden en dan moeten ze met 1-9 winnen. Cornée en Roel verliezen hun eerste wedstrijd net in vijf games en na het dubbel staat het al 0-4. Daarna is Roel nogmaals kansrijk met goed aanvallend spel, maar verliest wederom in vijf games. Het wordt 0-10. Gefeliciteerd Papendrecht!

Jeugd 5 (2de klasse) doet goede zaken tegen VVV 5. Was het in Berkel nog 5-5, nu laten Milan en David zien dat ze gewoon goed kunnen spelen en winnen allebei drie wedstrijden. Maar dat ging niet zonder slag of stoot, want er worden maar liefst zes potjes in vijf games gespeeld. Helaas gaat Bram met lege handen naar huis en wordt het 3-7 voor TOGB.

Jeugd 6 (4de klasse) treedt vandaag aan met Vincent, Ilse en Celina. Helaas kunnen ze het thuis voordeel niet uitbuiten en dat komt omdat beide team net iets anders zijn samengesteld dan in de eerste wedstrijd waar het 3-7 voor TOGB werd. Nu trekt Ilse de kar en wint de enige drie potjes en wordt het nu ook weer 3-7, maar nu voor Scylla 6.

Jeugd 7 (5de klasse) is vrij.

Jeugd 8 (pupillen B) hebben nog een appeltje te schillen met DOING 3. In Zoetermeer werd verloren met 6-4 en nu staat het na het dubbel 2-2. Daarna pakken Koen en Mischa netjes twee punten en lukt het Atze net niet. Maar als Koen zijn derde wedstrijd wint en Atze ook knap zijn laatste potje wint wordt het 6-4. Super gedaan jongens en jullie staan nu op een mooie vier plaats.

Zo komt er een einde aan een mooie tafeltennis middag en wordt het seizoen voor de jeugd in stijl afgesloten. Er wordt heerlijk gekookt en geniet iedereen van nasi met saté en de jeugd leeft zich uit met Ultimate tafeltennis en hebben heel veel lol, anderen springen nog even lekker in het zonnetje op het opblaaskussen. Dank aan de organisatie. 

 

Hans Baetens

ClubgebouwfacebooktwitterTafeltennisvereniging TOGB is gevestigd in 'Den Opper'
Het Hoge Land 7
2652 EA  Berkel en Rodenrijs