Taverzo 4 met twee spelers geen partij voor team 3

Zaterdag 14 april begint met een verrassing. Daniëlla vertelt dat ze niet kan meespelen, omdat ze een ontsteking heeft in haar schouder en dat Mark het team heeft verlaten.

Gevolg is dat Daniel alleen de kar moet trekken en Jeroen als invaller mee speelt. Natuurlijk jammer, maar hierdoor kunnen Tom, Jari en Rik goede zaken doen voor het kampioenschap. Coach Rob heeft Jari als eerste opgesteld en die bijt de spits af tegen Daniel, Jari staat lekker te ballen en Daniel maakt te veel fouten met zijn aanval. Op zijn service weet hij nog wel punten te maken, maar uiteindelijk wint Jari terecht: 1-0. Rik speelt in zijn eerste potje tegen invaller Jeroen en in de eerste game is het spannend. Rik is niet helemaal tevreden over zijn spel en Jeroen kan goed tegenspel geven. Het wordt 13-11. In de tweede komt Rik met 6-1 voor en valt daarna terug om toch met 11-9 te winnen. In de derde loopt alles volgens plan en met 11-3 en enkele prachtige smashes wordt het 2-0. Is zijn opa niet voor niets speciaal komen kijken.

In het dubbel spelen Tom en Jari tegen Daniel en Jeroen en in de eerste game lijkt er niet aan de hand te zijn en komen ze voor met 6-2. Taverzo komt echter terug en op 8-8 smasht Jari een ‘intikkertje’ helemaal mis. Die komt hard aan en het wordt 9-11 voor Taverzo. Ook in de tweede game komt TOGB voor, maar het wordt toch weer 10-10. Gelukkig kunnen Tom en Jari het afmaken met 14-12 en kunnen ze de partij keren. De derde winnen ze met 11-9 en in de vierde spelen ze gewoon goed en tikken Taverzo weg: 3-0. Tom en Daniel blijven daarna staan en maken er in de eerste game en spannende pot van. Tom komt voor, maar kan het niet afmaken. Daniel slaat zijn smashes nog wel raak en Tom haalt niet het beste in zich boven. Uiteindelijk weet hij zijn effectieve spinbal te vinden en wordt het 15-13. Daarna is het gedaan met Daniel en wint Tom terecht. Het enige winstpunt van Taverzo komt op naam van Jeroen als hij tegen Jari speelt. Jari wint de eerste twee games, maar kan het niet af maken. Het wordt een vijfde game en Jeroen staat bij het draaien van speelhelft met 2-5 voor. Die voorsprong geeft hij niet meer weg.

Rik speelt in zijn tweede potje tegen Daniel en dat wordt een draak van een wedstrijd. Rik speelt meer tegen zichzelf dan tegen Daniel, terwijl hij de eerste game goed begint en met 3-0 voor komt. Bij 8-10 is hij helemaal van het pad en denkt dat de game al is gespeeld. Als hij weer achter de tafel staat weet hij de game alsnog knap te winnen met 16-14. De tweede game gaat net naar Rik met 12-10, maar de derde naar Daniel, want zijn service begint te draaien en Rik staat soms te ver achter de tafel. In een spannende vierde game komt Daniel met 6-7 voor, maar kan Rik toch het verschil maken en wint met 11-9. Gelukkig kan Tom het afmaken tegen Jeroen en speelt hij zijn beste partij van de dag. Zijn aanval loopt lekker en Jeroen komt niet echt in de partij. Alleen in de derde game is er nog een beetje verweer met 11-9, maar kan het scorebord op 9-1 worden gedraaid.

Ook al liep het niet altijd even soepel, dat is gewoon goed en is er nu wel een hele belangrijke stap gezet naar het kampioenschap. Scylla en VVV spelen namelijk gelijk en daardoor staat team 3 nu zeven punten voor op de nummer twee Scylla. Het is aan jullie jongens om het volgende week af te maken tegen VVV.

Hans Baetens