Tafeltennis   |   Ultimate Tafeltennis   |   Darts   |   Jeu de Boules   |   Klaverjassen

Jeugd 1 wint bij Red Stars met 3-7

Om tafeltennis jeugdkampioen van Nederland te worden op 19 mei moet er eerst in twee play off wedstrijden gewonnen worden van Red Stars uit Venray. Op zaterdag 7 april doen Leroy Heemskerk, Milo de Boer en Jonathan Claus hele goede zaken en winnen afgetekend met 3-7.

In de eerste wedstrijd speelt Leroy tegen Sam van Gameren en daar heeft Leroy in de vorige drie ontmoetingen nog nooit van verloren. Ook nu laat hij er geen gras over groeien, maar loopt het soms moeizaam. Zijn sterke topspin openingen geven echter de doorslag en wint hij toch in drie games. Milo en Jonathan hebben in hun eerste wedstrijd last van de spanning. Milo is de nummer 19 van Nederland en verliest totaal onverwacht van de nummer 86, omdat hij in de vijfde game bij een 10-6 voorsprong het niet af kan maken. Jonathan speelt tegen de nummer 9 bij de meisjes en ze wint met duidelijke cijfers in drie games. Zo staat het 2-1 voor Red Stars.
Gelukkig weten Leroy en Milo in het dubbelspel het tij te keren en slaan ze met duidelijke cijfers Red Stars van de tafel. De coach Michel de Boer is zeer tevreden over de ontwikkelingen van dit duo in het dubbel. TOGB komt in een flow en Leroy en Jonathan winnen hun tweede wedstrijd eenvoudig en staat Berkel met 2-4 voor. Klasse. Kopman Milo neemt het vervolgens op tegen Emma van der Zanden en die kennen elkaar al door en door. De laatste keer had Milo net gewonnen en Emma laat dit keer de kaas niet van haar boterham eten. In de eerste twee games weet ze met harde forehand slagen Milo te overklassen, maar in de derde vecht Milo terug en wint net met 14-12. In de vierde game komt hij 8-4 voor, maar kan niet doordrukken en verliest met 11-8. Zo wordt het toch weer spannend en staat er 3-4 op het scorebord. Maar TOGB is niet voor niets eerste geworden in de reguliere kampioensgroep en de coach Michel geeft de jongens de juiste aanwijzingen voor hun laatste wedstrijd. Jonathan sloopt Willem van der Zanden in vijf zware games, Leroy speelt een uitstekende wedstrijd tegen Emma en wint met mooi aanvallend spel in vier games en Milo laat zien dat hij over mentale veerkracht beschikt. In drie games speelt hij de spanning helemaal van zich af en maakt vooral de service van Milo het verschil. De 3-7 overwinning wordt terecht met applaus beloond.

De tweede play off wedstrijd wordt op 14 april vanaf 14 uur gespeeld in ‘Den Opper’ aan Het Hoge Land 7 in Berkel en Rodenrijs. TOGB moet in die laatste wedstrijd meer dan drie punten halen en dat moet mogelijk zijn. Zeker als ze worden gesteund door veel toeschouwers, dus u bent meer dan welkom. Het zou uniek zijn als TOGB zich zou plaatsen voor de finale en na de meisjes in 2005 ook kampioen te worden bij de jongens. Dat is in Nederland tot op heden maar zes tafeltennis clubs gelukt. Tot zaterdag !

Jeugd 2 (landelijk B) speelt uit tegen TTC Middelburg. Ivar Noordam en Mark Heezen spelen vandaag met invaller Piotr van Dijk. Na de eerste drie wedstrijden staat TOGB verdiend voor met 3-0 door goed spel. In het dubbel slaat Middelburg terug in drie games en wordt het 3-1. In de laatste partijen wordt er ieder keer om en om gewonnen en wordt het uiteindelijk 6-4 voor TOGB. Een mooi resultaat tegen een team dat 13 punten hoger stond.
Jeugd 3 (promotie klasse) speelt met Tom, Jari en Rik thuis tegen Scylla 2 uit Leiden. TOGB staat bovenaan en Scylla heeft maar één punt minder. In een kraker wordt het 6-4 voor TOGB en verliest Thomas van Scylla twee wedstrijden, terwijl hij er tot op heden pas één had verloren.
Jeugd 4 (promotie klasse) met Roel, Luc en Cornée spelen ook in ‘Den Opper’. Smash KC 1 heeft zijn beste speler thuis gelaten en met een invaller komen ze ruim tekort tegen TOGB. Roel wint met goed aanvallend spel al zijn drie wedstrijden en Luc en Cornée allebei twee. Zo doen ze goede zaken in de tussenstand en doen ze de laatste plaats over aan hun tegenstander.
Jeugd 5 (2de klasse) reist af naar Rotterdam en Ilse valt vandaag in. Alexandria ’66 4 staat bovenaan in de poule en na het dubbel staat TOGB netjes met 3-1 voor en zit er een sensatie in de lucht. Helaas weten de Rotterdammers zich te herstellen en wordt het uiteindelijk 6-4 voor Alexandria ’66.
Jeugd 6 (4de klasse) treedt vandaag aan met Vincent, Tessa en Chris. Helaas kunnen ze het thuis voordeel niet uitbuiten, maar weet Tessa wel al haar wedstrijden te winnen. Vincent en Chris verliezen al hun partijen en ook het dubbel gaat naar TOV 1. Zo wordt het 3-7.
Jeugd 7 (5de klasse) spelen uit tegen de koploper. Dit keer maar met z´n tweetjes: Renée en Brigit. TOP 1 laat zien waarom ze de meeste punten hebben in de poule en zetten TOGB aan de kant met 10-0. Het zal niet makkelijk worden voor dit team om van de laatste plaats te komen. Verkoop jullie huid duur!
Jeugd 8 (pupillen B) rijdt naar Katwijk en spelen tegen Rijnsoever 9. Misha, Bjorn en Atze zijn goed bezig en spelen de pannen van het dak. Na vijf potjes staan ze al 4-1 voor en zit een overwinning er in. Uiteindelijk wordt het 7-3 voor TOGB en wint Misha al zijn wedstrijden. Hierdoor staan ze nu een stuk steviger op de voorlaatste plaats.

Hans Baetens

ClubgebouwtwitterfacebookTafeltennisvereniging TOGB is gevestigd in 'Den Opper'