Team 3 wint dik verdiend tegen Scylla 2

Zaterdag 7 april is bijna een zomerse dag als Tom, Jari en Rik het op nemen tegen Scylla 2. Scylla staat maar één punt achter TOGB, dus verwachten de toeschouwers een echte kraker.

Thomas, Victor en Sander zijn er lekker vroeg en er wordt goed ingespeeld. Rob heeft Rik op A gezet, Jari op B en Tom mag krijgt vandaag een C voor zijn naam. Rik moet in de eerste game nog even wennen en heeft in zijn achterhoofd dat Thomas tot nu toe nog maar één wedstrijd heeft verloren en ook een hogere ELO rating heeft. Thomas staat iedere keer een paar punten voor en bij 6-10 recht Rik zijn rug en komt tot 10-10 terug. Door een foute service van Thomas wordt het 12-11 en uiteindelijk 13-11 voor Rik. In de tweede en derde game is Rik gewoon de bovenliggende partij en valt de bal ook een paar keer goed via het netje. Met 6 en 7 wordt het 1-0 voor TOGB. In de tweede wedstrijd spelen Jari en Victor tegen elkaar. Jari komt in de eerste game met 7-4 voor , maar kan het niet afmaken en verliest met 12-14. Ook in de tweede komt Jari met dezelfde cijfers voor en moet de game laten aan Victor met 7-11. In de laatste game laat Jari het lopen naar 1-6 om vervolgens van zich af te bijten. Met goed spel wordt het zelfs 9-8 voor Jari, maar slaat daarna Victor toe. Het scorebord staat op 1-1.

Vrij vlug daarna staat er al 2-1, want Tom is gewoon een maatje te groot voor Sander. Alleen in de tweede game is het even spannend, maar met droge smashes is Tom terecht winnaar. Zoals zo vaak is het dubbel een sleutelduel. Rik en Tom nemen het op tegen Thomas en Victor. In de eerste game serveert Rik twee keer fout en normaal is dat een sterk wapen. Het wordt daardoor 8-8, maar de jongens weten de game toch binnen te halen met 11-9. In de tweede en derde worden ze overlopen door Scylla en in de vierde staan ze met 1-6 achter. Door goed spel en een klein wondertje wordt het 9-9 en toch 11-9 voor Rik en Tom. In de beslissende vijfde komen ze met 2-4 achter, maar weten de game netjes met 11-7 binnen te halen. Scylla is er ziek van en het staat 3-1.

Na het dubbel mag Thomas blijven staan en neemt Jari het tegen hem op. Hoewel Jari zeker kansen tegen Thomas heeft loopt het niet echt makkelijk. Jari straalt niet uit er zelf echt in te geloven en met een foute service in de laatste game wordt het 3-2. Gelukkig zet Rik het vierde wedstrijdpunt binnen 14 minuten op het scorebord, want in drie games wint hij redelijk gemakkelijk van Sander. In zijn tweede wedstrijd speelt Tom tegen Victor en dat is een wisselende wedstrijd. In de vierde game speelt Tom een prachtige alles of niets smash en dwingt hij een vijfde game af. Daarin komt hij met 4-6 achter, mede door twee netballen voor Victor. Bij 6-9 vraagt Tom een time-out aan, maar helaas weet hij de wedstrijd niet te winnen en wordt het 8-11.

Jari speelt zijn laatste potje tegen Sander en daarin zal het gaan om de service van Sander. Rik geeft Jari nog de laatste tips en die pakt Jari prima op. Hij komt met 6-2 voor en speelt de eerste game uit met 11-7. Ook in de tweede speelt Jari goed geconcentreerd en helpt Sander met enkele foute services. In de derde game loopt het net iets minder bij Jari, maar in de daarop volgende vierde speelt hij de wedstrijd netje uit en staat het 5-3. Het is aan Tom om het zesde punt binnen te halen en daar ziet het niet naar uit. Tom heeft eigenlijk niet zo veel zin in het potje en Thomas is aan de winnende hand. Toch weet Tom goed tegengas te geven en laat hij in rallies mooie smashes zien. Daardoor knakt er iets bij Thomas die toch al niet zijn dag heeft en komt Tom in de vijfde game zelfs met 8-0 voor. Hij speelt de game netjes uit en zo wordt het toch 6-3.

Daar was voor de wedstrijd niet aan gedacht! In de laatste wedstrijd neemt Rik het op tegen Victor. Tot 5-5 gaat de wedstrijd gelijk op, maar daarna schakelt Rik een tandje bij en wordt het 11-9. In de tweede game komt Rik met 7-1 voor, mede door goed spel en twee foute services van Victor. Daarna slaat Rik echter vier smashes mis en knakt er iets bij hem en wordt het 9-9. Victor weet zelfs de game te winnen en als de derde game met 9-11 naar Victor gaat is dat te veel voor Rik. In de vierde game geeft hij de wedstrijd weg en dat is erg jammer. Een fout slotakkoord van een goede wedstrijd en een mooie 6-4 overwinning. Zeker gezien het feit dat VVV punten heeft verspeeld bij Rijnsoever, staan de jongens nu drie punten voor op Scylla en vijf op VVV. Het ligt in jullie handen jongens. Suc6 volgende week thuis tegen Taverzo en verkoop je huid duur.

Hans Baetens