Tafeltennis   |   Ultimate Tafeltennis   |   Darts   |   Jeu de Boules   |   Klaverjassen

Jeugd 1 overklast HBC 1 met 10-0

Zaterdag 31 maart speelt het eerste jeugdteam van TOGB thuis in ‘Den Opper’ aan het Hoge Land tegen HBC 1 uit Heemstede.

Leroy, Milo en Jonathan moeten het opnemen tegen de nummer 5 en die treden aan met Jean-Robert Leliveld, Matthijs van Beek en Tom Hoogervorst. Helaas is hun beste speler Quinten Broekhof er vandaag niet bij vanwege ziekte.
Gelijk in de openingswedstrijd laat Leroy de ambities van TOGB vandaag zien, hij speelt Matthijs met prachtige smash ballen van de tafel met duidelijke cijfers. Milo en Jonathan hebben in hun eerste wedstrijd ook niet heel veel tegenstand en winnen afgetekend in drie games. Zo staat het al snel 3-0 voor TOGB. In het dubbel spelen Leroy en Milo tegen Tom en Jean-Robert. In de eerste game denken de spelers uit Heemstede dat er nog iets te halen is, maar meer dan zeven punten weten ze niet binnen te halen. In drie games wordt het vierde winstpunt bijgeschreven. Na het vijfde punt van Milo, wordt het pas spannend in Berkel. Leroy speelt tegen Jean-Robert en in hun onderlinge score staat Jean-Robert met 3 tegen 1 voor. In de eerste twee games is daar niets van te merken, want Leroy weet ze met strak spel te winnen. In de derde spint Jean-Robert echter de ballen net iets beter dan Leroy en wint hij met 11-8. Nog niets aan de hand en in de vierde game krijgt Leroy een matchpoint, maar die weet hij niet te verzilveren. Gelukkig weet hij in de beslissende vijfde game het spel van zijn tegenstander prima te pareren en met 11-4 te winnen. Tot genoegen van de toeschouwers in de sfeervolle kantine wordt de 6-0 op het scorebord gedraaid.
Jonathan speelt aanvallend sterk in zijn tweede partij en Milo laat in zijn laatste partij zien dat hij niet voor niets de beste speler in de kampioenspoule is en kunnen er weer twee winstpunten worden bij geschreven: 8-0. In de laatste partij van Jonathan moet hij tegen Matthijs aan de bak. De eerste gaat naar Matthijs met 12-10 en de tweede met 13-11 naar Jonathan. Er zijn ook prachtige aanvallende rallies in de derde en vierde te zien, maar het komt op een beslissende vijfde aan. Daarin is Jonathan echt de sterkste en wordt het 9-0. Leroy eindigt de wedstrijd zoals hij begonnen was, als een vorst. Wint in drie games en de laatste met 11-1. Weer een geweldig prestatie van de jongens en ze worden terecht kampioen in de poule met maar liefst 13 punten voorsprong op de nummer twee.
Op 7 en 14 april worden de play-offs gespeeld tussen de nummers 1 tot en met 4: TOGB 1 tegen Red Stars 1 en de finale is op 17 mei. De winnaar mag zich kampioen van Nederland noemen.

Jeugd 2 (landelijk B) speelt thuis tegen Taverzo 2 uit Zoetermeer. Ivar Noordam speelt vandaag met twee invallers: Milan de Witte en Jari de Klerk. Ivar redt de eer en zo eindigt de ontmoeting met 1-9.

Jeugd 3 (promotie klasse) speelt met Tom, Luc en Rik in Monster. Het wordt een gedenkwaardige wedstrijd. Eerst staan de spelers voor een gesloten deur, maar als ze binnen zijn gaan ze los. Het wordt snel 7-0 en uiteindelijk 9-1. De jongens spelen geweldig goed.

Jeugd 4 (promotie klasse) reist af naar Voorburg om tegen VVV 1 te spelen. Roel, Piotr en Cornée hebben een flinke kluif aan de VVV’rs en staan na het dubbel op 2-2. Helaas kunnen ze de trend niet doorzetten en wordt het 7-3 voor VVV. Roel wint er netjes twee en wint voor het eerst tegen Noah. Cornée wint het andere potje.

Jeugd 5 (2de klasse) heeft een slechte start, want ze kunnen maar twee spelers opstellen. Milan en Bram verkopen hun huid echter duur en zetten een fantastische prestatie neer, want ze winnen alle partijen tegen Twenty-one Up 1. Het wordt dus 7-3 en daar kan je trots op zijn.

Jeugd 6 (4de klasse) mag ook spelen bij Smash (M) en de zaal in Monster kleurt blauw van de TOGB trainingsjasjes. Vincent komt iets later de zaal binnen en dan is de eerste wedstrijd al gespeeld. In het begin geven ze nog goed tegengas tegen Smash 2, maar uiteindelijk moeten ze het hoofd buigen met 7-3.

Jeugd 7 (5de klasse) speelt thuis en neemt het op tegen Twenty-one Up 2. Renée, Celina en Brigit zien maar twee spelers uit Rotterdam komen en na 6 wedstrijden staat het 3-3. Daarna schakelen de Rotterdammers er een tandje bij en wordt 4-6 voor de gasten.

Jeugd 8 (pupillen B) krijgt bezoek uit Alphen aan de Rijn. ATTC had de eerste wedstrijd al met 7-3 gewonnen en in Berkel gaan ze daar nog eens overheen. Bjorn, Misha en Koen krijgen geen vat op ATTC en verliezen met 10-0.

Hans Baetens

ClubgebouwtwitterfacebookTafeltennisvereniging TOGB is gevestigd in 'Den Opper'