Tafeltennis   |   Ultimate Tafeltennis   |   Darts   |   Jeu de Boules   |   Klaverjassen

Jeugd 3 boekt Monsterzege tegen Smash (M)

Op een zonnige zaterdag 31 maart zijn Tom, Luc en Rik eerder bij de zaal in Monster dan de thuisspelers.

Sterker nog, om 12.30 uur is het gebouw nog niet open. Pas om 12.35 uur gaat het gebouw open en Pepijn is de eerste speler die binnendruppelt. Later komen Juul en David ook en wordt er even ingespeeld. Ook het tweede speelt thuis en ook tegen TOGB, het 6de. Invaller Luc bijt de spits af op de houten vloer van Smash en speelt tegen Juul. Gelijk laat Luc zien er zin in te hebben en spint er op los. Redelijk eenvoudig haalt hij de eerste game binnen met 11-7. Ook in de tweede en derde is Luc beter en oogt Juul alsof hij nog niet helemaal wakker is: 1-0. Rik speelt zijn eerste wedstrijd tegen David en in de eerste game laat Rik zien dat hij is gegroeid, de eerste vijf punten zijn prachtige smash ballen én 5-0. Ook in de tweede en derde laat Rik zien over een completer arsenaal te beschikken en wint in drie games: 2-0.

Tom doet er nog een schepje bovenop tegen Pepijn en met prachtige smash ballen slaat hij Pepijn van de tafel met duidelijke cijfers: 11-4, 11-3 en weer 11-4. In het dubbel spelen Rik en Tom tegen Pepijn en Juul. In de eerste game komen de TOGB’ers met 4-6 achter en loopt de smash bij Tom even niet zo soepel. Gelukkig vechten ze geconcentreerd terug en wordt het 11-8. Het laatste punt is een foute service van Pepijn. Dat wordt een beetje een ding deze dag, want Pepijn laat zich erg beïnvloeden door het spel van de tegenstander, het net en randballen. In de tweede game zien de toeschouwers prachtige rallies en komen Rik en Tom met 7-8 achter. Wederom pakken ze door en winnen met 11-9. In de derde probeert scheidsrechter Luc nog een truc en zegt na vijf punten dat de spelers moeten wisselen. Was hij even in de war, want dat is pas in de vijfde game. De derde gaat met 11-7 naar Berkel en het staat 4-0.

Na het dubbel is het de beurt weer aan Luc en die treft David. De eerste twee games gaan over en weer en in de derde komt Luc met 5-0 voor. Er lijkt niets aan de hand te zijn. Na een foute service van Luc wordt het uiteindelijk 7-7, maar met een paar mooie openingen sleept hij de game binnen. In de vierde staat David goed te verdedigen en smasht hij trefzeker, verdiend wordt het 12-10. In de vijfde heeft Luc meer in zijn mars en staat altijd een paar punten voor. Hij speelt de game netjes uit met 11-6. Tom mag gelijk daarna tegen Juul. Het wordt een spannende eerste game en er wordt erg veel geschoven. Tom komt met 10-8 voor, maar toch wordt het 10-10. Met twee mooie ballen haalt Tom de winst binnen met 12-10. In de tweede en derde is Tom de bovenliggende partij, hij wacht goed zijn kansen af en smasht droog daar waar mogelijk. In de derde game eindigt hij met twee netballen: 6-0.

Er hangt een sensatie in de lucht en Rik neemt het op tegen Pepijn. Rik krijgt van de coach de tip mee om gelijk in de eerst game gas te geven en zo komt hij met 4-2 voor. Met een randje op 5-3 en een netbal op 8-4 breekt hij Pepijn en een prachtige smashbal op 10-4 maakt het af. Pepijn is helemaal van het pad en in de tweede game wint Rik gemakkelijk met 11-2. Er volgt een lange pauze en de vader van Pepijn probeert hem weer op de rails te krijgen. Volgens Pepijn lukt er niets, maar in de derde wordt het toch nog een partij. Hij komt met 7-5 voor, maar Rik is een vechter. Op 7-7 krijgt Rik een netbal en volgt er een lange time-out voor Pepijn. Die heeft niet veel resultaat en Rik wint met 11-7. Wouw: 7-0. In zijn laatste partij speelt Tom tegen David. Thuis had Tom niet van hem gewonnen en dat speelt toch mee in de wedstrijd. Tom kan zijn beste spel niet altijd meer boven de tafel trekken en het wordt weer een wedstrijd in vijf games. Tot verbazing van zijn teamgenoten verliest hij die met 11-7. Zo staat het 7-1.

Luc gaat in zijn laatste wedstrijd voor zijn derde overwinning. Helaas komt hij met 8-4 achter in de eerste game, maar weet toch terug te komen tot 8-8. Afmaken lukt echter niet en zo komt Pepijn met 1-0 voor. Ook de tweede wint Pepijn en moet Luc aan de bak. Dat doet hij voortreffelijk en met prachtige spin ballen brengt hij Pepijn tot wanhopen. In de vijfde game zit Pepijn er helemaal doorheen en komt met 5-0 achter. Tot 7-2 is er geen vuiltje aan de lucht, maar Pepijn weet terug te komen. Toch laat Luc de kaas niet van zijn brood eten en wint hij met 11-8. Wat een klasse en 8-1. Pepijn loopt vloekend de zaal uit en Juul en David bieden hun excuses daarvoor aan.

In de laatste partij van de dag staan Rik en Juul tegenover elkaar. Thuis had Juul gewonnen, maar Rik heeft daarna heel wat trainingsuren gemaakt. In de eerste game komt Rik met 4-0 achter, maar schakelt daarna een tandje bij en wint met een prachtige smash met 11-9. In de tweede en derde game laat Rik zien dat hij de partij domineert en wint met 11-4 en 11-6. Zijn derde winstpartij en het team wint met 9-1. Echt een fantastische prestatie en die wordt beloond met de koppositie in de poule. Op naar de kraker van volgende week tegen Scylla.

Hans Baetens

ClubgebouwtwitterfacebookTafeltennisvereniging TOGB is gevestigd in 'Den Opper'