Paaseierentoernooi jeugd 2018

Op woensdag 28 maart wordt het traditionele Paaseierentoernooi voor de jeugd gehouden. De opkomst is groot en door de deskundige wedstrijdleiding, Luc en Tom, zijn er drie poules samengesteld.

In poule 1 spelen Tom en Luc zelf, Cornée, Bram, Ivar, Tessa en Milan. Leon speelt ook mee, maar niet om de prijzen. In de tweede poule spelen Jeffry, Colin, Rossane, Gialt, Hidde en Deston. In poule 3 zitten Bjorn, Misha, Celina, Koen en Delano. Zo nemen er dus 17 jeugdspelers mee. Klasse hoor. In de fraai versierde kantine worden de wedstrijd formulieren uitgedeeld en helpen op de achtergrond Esther, Marco, Sundeep en Leon mee. Er wordt ondertussen al stiekem een paaseitje door een enkeling uit een schaaltje gevist. Moet kunnen en het plezier/chocola staat deze middag bovenaan. In poule 3 worden er vijf ronden gespeeld en na de tweede staat Celina bovenaan, omdat ze als enige nog ongeslagen is. In de derde ronde speelt ze tegen Misha en dat is een kraker. Uiteindelijk weet Misha in twee games te winnen en staan er ineens vier kinderen gelijk, ook Koen en Delano melden zich aan. Bjorn is dan afgehaakt, maar blijft strijden. Na de vijfde ronde eindigen Misha en Celina gelijk en wordt er een finale gespeeld. Wederom trekt Misha aan het langste eind. Een terechte winnaar dus. Ook om de 3e en 4e plek wordt gespeeld en trekt Koen aan het langste eind tegen Delano. Vijfde wordt Bjorn.

In poule 2 is er duidelijk iemand de sterkste. Colin laat er geen gras over groeien en wint al zijn potjes. En niet zomaar, geen tegenstander weet meer dan 5 punten per game tegen te scoren. Wat een geweldenaar ! Maar er is meer te genieten in deze poule. Zo spelen Jeffry en Rossane een hele spannende pot en wordt het een titanenstrijd in drie games. Uiteindelijk weet Rossane met een mooie smash het af te maken met 11-9. Na Colin wordt Gialt tweede, Hidde knap derde met drie gewonnen wedstrijden, Rossane vierde , Jeffry vijfde en Deston neemt de rode lantaarn mee naar huis. De winnaar een chocolade Paashaas en alle deelnemers een feestelijk zakje met eitjes.

In de eerste poule is het gelijk al strijd in de eerste ronde. Tom heeft het niet makkelijk tegen Milan en wint in drie games, Leon is een maatje te groot voor Luc, Cornée weet van Tessa te winnen en Bram weet geen vuist te maken tegen Ivar. Na drie ronden staat Cornée aan kop met drie gewonnen partijen en wachten Tessa en Bram nog op hun eerste winst. In het vervolg weet Tom al zijn potjes te winnen, al gaat het niet gemakkelijk tegen Milan en Bram. Bram laat ook zijn beste spel zien in de laatste ronde tegen Cornée en wint in twee games. Luc is ondertussen ook op stoom gekomen en weet uiteindelijk vier wedstrijden te winnen. Dat levert hem een tweede plek op. Op de laatste plaats eindigt Bram met dat ene puntje tegen Cornée, Tessa wordt 6de, Milan 5de, Ivar heeft niet helemaal zijn dag en wordt 4de, Luc 3de en de winnaar is … Tom.

Om half zeven is de laatste bal geslagen en worden de prijzen in de kantine door de wedstrijdleiding uitgedeeld. Iedere klapt voor iedereen en de prijswinnaars gaan op de foto. Maar uiteindelijk wordt iedereen beloond, want Alex weet weer veel lekkers uit de keuken te toveren. Er wordt hoorbaar genoten van de patat, hamburgers en frikadellen. Kortom: het is een feest. Hulde aan de organisatie en volgend jaar weer !

Hans Baetens