Tafeltennis   |   Ultimate Tafeltennis   |   Darts   |   Jeu de Boules   |   Klaverjassen

Jeugdranglijst finale Zoetermeer

Op zondag 25 maart wordt bij Taverzo in Zoetermeer de Jeugdranglijst finale gespeeld. Voor TOGB nemen Milan de Witte en Ivar Noordam mee en die willen maar al te graag ook een B-licentie.

Milan speelt in een poule van 6 en speelt zijn eerste wedstrijd tegen Melle Scholten van Hilversum. Melle speelt daar in de 1e klasse. De eerste game is gelijk al een spannende en Milan haalt hem binnen met 12-10. De tweede en derde gaan naar Melle en daarna komt Milan op stoom. Melle heeft geen antwoord op het spel van Milan en verlies met 6 en 4. In de tweede wedstrijd staat Bram van Es van Bit.nl tegenover Milan en ontlopen ze elkaar niet veel. Toch smasht Bram net iets beter en wint hij in vier games. Lars Strik is de volgende opponent en die is een maatje te groot voor Milan. Ook tegen Cas Nunnink loopt het niet helemaal, alhoewel het bijna lukt in de tweede game. In zijn laatste partij staat hij tegen een bekende: Safith Chandoesing van VVV. Daarvan heeft hij in de voorjaarscompetitie 2018 nét in vijf games verloren, dus tijd voor een revanche. De eerste twee games weet Milan te winnen, maar de derde en vierde naar Safith. Dat gaat allemaal niet in een heel hoog tempo, want de jongens schuiven wat af. Het publiek moet de scheidsrechter in de gaten houden, dat hij niet in slaap valt. Uiteindelijk komt alles samen in de vijfde en die verloopt spectaculaire. Uiteindelijk weet Milan die met 13-11 te winnen. Klasse en Milan eindigt op een 5de plaats.

Ivar speelt ook in een poule van 6. In zijn eerste wedstrijd speelt hij overtuigd tegen Dylan Klaverveld van Vice Versa ’51 en wint in drie games. Sidney van der Leij van Taverzo speelt een thuiswedstrijd in de tweede partij van de dag. Voordat Ivar het weet staat hij onnodig twee games achter. Coach Daniëlla probeert de stress bij Ivar te verlagen, want daardoor vervalt hij in patronen. De laatste kans voor Ivar om een B-licentie te halen, doet zijn spel geen goed. Maar het wordt toch een vijfde game. Daarin loopt de backhand van Ivar niet goed en ook op zijn normaal gesproken sterke wapen, de service, opent Sidney te makkelijk. De game en de overwinning gaat helaas naar Sidney. Gelukkig weet Ivar zich daarna te verstellen en veegt hij Dave van Keulen van Avanti van de tafel in drie sets. Jimmy Qi van HelwegenPeters/Westa is de voorlaatste tegenstander van Ivar. Ze zijn aan elkaar gewaagd en de eerste set spint Jimmy net iets beter naar 12-10. Ivar gebruikt zijn backhand beter in de tweede, maar in de twee daarop volgende games is Jimmy de betere en trekt hij aan het langste eind. Ivar speelt zijn beste wedstrijd tegen Jomar Schilder van Kampenion. Deze partij heeft alles in zich en een lust voor het oog. Natuurlijk wordt het er een in vijf games en die weet Ivar heel netjes te winnen. Jomar wordt toch eerste in de poule en Ivar vierde.

Hans Baetens

ClubgebouwtwitterfacebookTafeltennisvereniging TOGB is gevestigd in 'Den Opper'