Tafeltennis   |   Ultimate Tafeltennis   |   Darts   |   Jeu de Boules   |   Klaverjassen

Team 1 wint afgetekend met 8-2

Zaterdag 24 maart staat voor het eerste jeugdteam van TOGB-Tafeltennis de uitwedstrijd tegen Hotak ‘68 1 uit Hoogerheide op het programma.

In de basis van TOGB: Leroy Heemskerk, Jonathan Claus en Milo de Boer. Voor Hotak ’68 verschijnen Bart-Jan Boudestein, Jason Broos en Davey Hu achter de tafel. TOGB staat voor deze wedstrijd aan de leiding, maar Hotak ’68 is de laatste tijd goed op dreef en staat op de 3de plaats. Leroy wint zijn openingswedstrijd eenvoudig, omdat hij zijn goede vorm van het A toernooi vast kan houden. Maar Jonathan bijt diep in het stof tegen Jason. Dat is opvallend, want in de onderlinge score staat Jonathan 7 tegen 4 voor. Gelukkig kan Milo de score op 2-1 voor TOGB brengen door slim te spelen tegen Davey, want ze ontlopen elkaar niet veel. Daarna laat TOGB zien dat ze niet voor niets bovenaan staan. Het dubbel Milo en Leroy laat de eerste game nog aan Jason en Davey, maar smasht ze daarna van de tafel af met prachtige spin ballen. Dit dubbel wordt elke wedstrijd beter. Daarna winnen Leroy en Milo eenvoudig in drie games en Jonathan speelt een hele goede wedstrijd tegen Davey. En zo staat het 5-1 voor TOGB. Maar er zit nog meer in het vat en Leroy en Milo winnen ook hun laatste wedstrijd. De laatste partij wordt door Jonathan en Bart-Jan gespeeld en die kennen elkaar door en door. Het wordt een geweldige afsluiter en voor de toeschouwers een mooi schouwspel. De eerste game gaat naar Bart-Jan, maar Jonathan herstelt het evenwicht met 12-10 in de tweede set. Het worden uiteindelijk vier games en Bart-Jan trekt aan het langste eind. Einduitslag wordt dus een zeer mooie 8-2 voor TOGB en nu staan ze acht punten voor op de nummer twee, REGA uit Nijkerk. Aan TOGB-zijde blijven Leroy Heemskerk en Milo de Boer ongeslagen en weet Jonathan een keer te winnen. Hiermee is plaatsing voor de Play off gerealiseerd. Komende zaterdag 31 maart speelt TOGB haar laatste thuiswedstrijd tegen HBC 1. Er is genoeg ruimte in ‘Den Opper’ aan Het Hoge Land 7 voor toeschouwers. U bent welkom. Zie foto's onderaan het artikel.

Jeugd 2 (landelijk B) speelt uit tegen Tanaka 1 uit Etten-Leur. Na een 10-0 verlies thuis is de verwachting niet hoog gespannen ondanks de terugkeer van Elly Luo. De eerste twee wedstrijden van Elly Luo en Ivar Noordam gaan verloren, maar Mark Heezen verkoopt zijn huid duur en wint in drie games van Bram van Kuijck. Toch ontlopen ze elkaar niet veel, want Mark wint twee games met 13-11. Helaas is het daarna gedaan voor TOGB, al weet Ivar nog een spannende wedstrijd te spelen tegen Bram. In de beslissende vijfde game wordt het 11-7 voor Bram. Het wordt uiteindelijk dus 9-1 voor Tanaka 1.

Jeugd 3 (promotieklasse) wint afgetekend met 8-2 tegen Rijnsoever 1 uit Katwijk. Tom Luyken en Rik Baetens winnen alle drie hun wedstrijden.

Jeugd 4 (promotieklasse) speelt thuis maar met twee spelers. Piotr en Cornée verkopen hun huid echter duur tegen DOING 1 en weten nipt met 4-6 te verliezen. Piotr weet met goed speel twee potjes te winnen en Cornée wint er een. In het dubbel trekken Piotr en Cornée aan het langste eind.

Jeugd 5 (tweede klasse) treedt aan in Zoetermeer tegen Taverzo 7. Vandaag spelen alleen Bram en David. Ze maken er een mooie wedstrijd van en uiteindelijk wordt het 5-5. Een hele prachtige prestatie. David wint zijn drie wedstrijden, Bram een en ook het dubbel gaat naar TOGB. Er worden drie potjes in drie games gespeeld en alle drie gaan naar Berkel toe. Goed gedaan jongens en jullie staan terecht op een mooie tweede plaats.

Jeugd 6 (vierde klasse) heeft het thuis moeilijk tegen Taverzo 8. Tessa weet nog twee potjes te winnen, maar Vincent en Chris lukt dat niet. Ook het dubbel gaat naar Taverzo en zo wordt het 2-8 voor de gasten.

Jeugd 7 (vijfde klasse) reist af naar Schiedam en neemt het op tegen Scyedam 3. Brigit en Renée doen hun best, maar kunnen het met zijn tweeën niet bolwerken. Het wordt 9-1. Brigit wint de enige wedstrijd tegen Ilian waar ze al 4 keer eerder van heeft gewonnen.

Jeugd 8 (pupillen B) spelen ook uit bij Taverzo 10. De club uit Zoetermeer heeft maar twee spelers, maar die winnen al hun wedstrijden. Ook in het dubbel trekken de TOGB’rs aan het kortste eind en wordt het 7-3. Toch weer drie punten erbij tegen de koploper. Volgende keer beter Bjorn, Koen en Misha tegen ATTC.

image002 image006

Hans Baetens