Team 3 beloont zichzelf met een 8-2 overwinning

Jari en Rik zijn op zaterdag 24 maart al vroeg aan het inspelen en Tom komt iets later, want die moest nog werken.

Vandaag spelen alleen het 3de, 4de en 6de thuis, dus is er genoeg ruimte om er een mooie tafeltennis middag van te maken. Jari opent net na 13.00 uur tegen Olaf en in de eerste game moet Jari er nog even inkomen. In de tweede is is Jari gewoon een klasse beter en staat het 1-1. In de derde game maakt Olaf het verschil met zijn harde smashen service, maar weet Jari toch knap te winnen. Toch komt het aan op een vijfde game en daar komt Jari met 6-2 voor. Jari heeft tot aan vandaag van de 15 potjes er 8 in vijf games gespeeld en van die 8 drie gewonnen. Deze negende gaat helaas nipt verloren met 11-13. Weer net niet.

Rik mag het daarna opnemen tegen Bjorn en die is de laatste tijd flink gegroeid. Zelf zo erg dat hij bijna dezelfde ELO score heeft als Rik, 911 om 937. In de eerste game is daar niet veel van te merken, want Rik slaat Bjorn van de tafel met prachtige aanvallen. In de tweede wordt het 8-8 en bloktBjorn een keiharde smash van Rik mooi af. Na een randbal van Bjorn op 10-8, haalt Rik de game netjes binnen met 11-9. Die klap komt Bjorn niet te boven en de derde wordt 11-4. Tom weet er 2-1 van te maken, want Niels is geen tegenstand voor Tom. Die speelt weer heerlijk ouderwets de mooiste ballen of het nu forehand of backhand smash is.

In het dubbel spelen Jari en Rik tegen Niels en Olaf en de eerste game gaat naar Rijnsoever. Gelukkig zijn onze jongens beter bij de les en trekken ze het recht in de tweede en derde. In de vierde komen ze voor met 7-2 en trektRik de kar. Toch wordt het 9-9 en zelfs 9-11 voor Rijnsoever. In de beslissende vijfde set wordt het geweldig spannend en bij het draaien staat het 5-4 en geven Jari en Rik elkaar een 'high-five', die zitten in de wedstrijd. Op 9-8 besluit Rob toch voor een time-out en gelukkig wordt het een zwaar bevochten 11-9. Van de drie tot op heden gespeelde vijfsetters inde dubbel zijn er nu twee gewonnen en maar een verloren.
In zijn tweede partij speelt Rik tegen Olaf en in het begin speelt Rik met de bibbers in zijn benen. Olaf komt 1-5 voor, maar Rik speelt vandaag goed op de aanval. Met 12-10 wint hij de eerste game. Na de derde game staat het2-1 voor Rik en in de vierde staat hij met tranen in de ogen te spelen en krijgt Olaf een cadeautje met 2-11. Daarna laat Rik zien mentaal stappen heeft gemaakt en zet Olaf met dezelfde cijfers opzij. Zo wordt Rik zijn vijf gamesscore twee uit twee en staan de jongens 4-1 voor.

Helaas weet Jari die score tegen Niels niet uit te bouwen. In de eerste game komt hij nog knap terug van 1-8 tot 8-8, maar een foute service helpt nieten het wordt 9-11. Na 7-11 voor Niels en 11-8 voor Jari wordt het een vierde game. Daarin staat Niels met 6-10 voor en geeft Jari nog een keer gas. Hij speelt een prachtige bal met zijn vinger op 9-10, maar verliest toch met9-11 en wordt het 4-2. Gelukkig wint Tom daarna eenvoudig van Bjorn met dezelfde game standen als Rik tegen Bjorn. Klasse Tom en 5-2. En over de 6-2 kunnen we ook kort zijn, in drie games voor Rik tegen Niels. Vooral de snoeiharde smash op 6-2 in de derde set is een prachtige bal.

Tom speelt zijn laatste partij tegen Olaf en die zijn aan elkaar gewaagd.Het is een mooie wedstrijd om te zien en ballen vliegen de toeschouwers om de oren. Wel jammer dat Olaf de snelheid uit de wedstrijd haalt met rustmomenten na vrijwel elk punt. Het wordt een vijfde game en tot op dit moment heeft Tom er zes gespeeld en een gewonnen. Tijd voor de tweede en met 11-7haalt Tom terecht de wedstrijd binnen. Het vuistje van Tom laat zien dat hij in de wedstrijd zat. Ook hij wint alle drie zijn potjes vandaag. Super!

Gelukkig neemt Jari deze flow mee in zijn partij tegen Bjorn. Jari begint met een lach en dat is terecht. Hij laat zijn beste spel zien en Bjorn weetniet waar hij het moet zoeken. Voor het eerste dit seizoen horen we Jari's 'tsjolee'. Ook de veelvuldig genomen pauzes helpen niet en na drie games is hij 'helemaal van het padje' en verdwijnt zijn hoofd in zijn handboek, de tranen vloeien. Echt klasse Jari en het resultaat is een prachtige 8-2 overwinning. Ga zo door jongens en kijk wat er nog in het vat zit. Op naar Monster volgende week.

Hans Baetens