A jeugdranglijsttoernooi in Den Haag

Op 18 maart wordt het A-jeugdranglijsttoernooi in Den Haag gespeeld. Vier deelnemers van TOGB verschijnen deze dag achter de tafel: Leroy Heemskerk, Jonathan Claus, Dennis Hu en Milo de Boer.

Leroy (1e jaars junior) opende ijzersterk in zijn poule en speelt zijn eerste partij tegen Ryan Cranen, die hij wint met 3-1. Alleen de tweede game moest hij laten lopen met 14-12. Een goede opwarming voor zijn tweede partij, want daarin moet hij het opnemen tegen de als eerst geplaatste Thomas Baart (3e jaars junior en de uiteindelijke winnaar). Brutaal neemt Leroy een 2-0 voorsprong en speelt de pannen van het dak. In game 4 kreeg Leroy zelfs een matchpoint, maar het lukte hem niet deze te verzilveren en hij verliest helaas in 5 games. Na een winstpartij op Rico Gerritsen, speelde Leroy verder om plaats 3 tot 12 tegen Nolan Schultz. Leroy verloor 3-0 van Nolan (3e jaars junior), maar had zeker in de tweede game kansen om te winnen. De laatste 2 wedstrijden tegen respectievelijk Brent Bakker en Mick de Vette weet Leroy in vier games te winnen met goed spel en eindigde hiermee op een keurige 9e plaats.

Dennis (2e jaars kadet) begint de dag met een verliespartij tegen Jonathan Claus. Zijn tweede wedstrijd tegen Jules Holtman weet Dennis met 3-1 te winnen, maar dat blijkt de enige te worden van de dag. Tegen een oude bekende, Djen Bakx, verliest hij in vier games. Vooral de tweede game is spectaculair en gaat met 19-17 naar Djen. Knap dat Dennis gelijk daarna een game afsnoept van Djen met 11-3. De twee opeenvolgende partijen tegen Martijn van Dijk en Sem van Gameren weet Dennis net niet in vijf games te winnen. Zeker tegen Sem zijn er kansen en trekt hij in de vijfde met 12-10 aan het kortste eind. Dennis eindigt op de 16e plaats.

Milo (1e jaars kadet) treft Jim Hendrix als tegenstander in zijn eerste partij en wint deze wedstrijd met 3-0. De volgende wedstrijd is tegen Floris zur Muhlen. De 1e game gaat met duidelijke cijfers naar Floris. Daarna krijgt Milo vat op de wedstrijd en wint 3 games op rij en pakte daarmee de overwinning. Voor plaats 1 t/m 6 speelt Milo tegen Gabrielius Camara (de uiteindelijk winnaar) en verliest helaas 3-1. Geen schande, want Gabrielius speelt in de 3de divisie bij Taverzo 2 83%. Daarna volgde weer een overwinning, wederom op Jim Hendrix. Dit keer echter in vijf games en komt Milo na een 2-1 achterstand in games met scherpe openingen goed terug. De laatste wedstrijd tegen Kas van Oost gaat met 3-0 naar Kas en wordt Milo heel netjes 4e. Klasse.

image006

Zoals eerder geschreven wint Jonathan (2de jaars kadet) zijn eerste wedstrijd tegen Dennis. In de tweede moet hij echt aan de bak, want Barry Berben is zijn tegenstander. Barry speelt bij Westa in de 3de divisie bij de heren en Jonathan heeft geen kans en verliest in drie games. Ook in zijn derde partij tegen Mads Oomen trekt Jonathan aan het kortste eind na het winnen van de eerste game. Gelukkig weet hij zich te herstellen tegen Merlijn Brands van De Treffers ’70. In zijn laatste wedstrijd is Colin Ligt een maatje te groot en moet Jonathan in drie games de eer aan Colin laten.

Hans Baetens