Jeugd 1 wint opnieuw nipt

Zaterdag 17 maart was het eerste jeugdteam van TOGB-Tafeltennis op bezoek bij HTTV-070 in Den Haag.

De club, die met 2 teams uitkomt in de Kampioensgroep. Dit keer werd gespeeld tegen het eerste team van HTTV-070. TOGB ging deze wedstrijd voortvarend van start en na de eerste enkelspelen en het dubbelspel stond er 0-4 op de borden voor de TOGB-ers! Leroy Heemskerk was hierbij te sterk voor Pepijn van der Hoeven, Milo de Boer won van Dylan van Dongen en Jonathan Claus liet Remi Chambet-Weil in het stof bijten. HTTV-070, dat ook goede kans heeft om bij de eerste 4 te eindigen, deed vervolgens iets terug doordat gewonnen werd van Leroy Heemskerk en van Jonathan Claus. Tussenstand 2-4. Milo de Boer won vervolgens zijn tweede partij, maar toch werd het weer spannend doordat Leroy en Jonathan opnieuw hun enkelpartij verloren. Stand 4-5. In de slotpartij liet Milo de Boer zien over stalen zenuwen te beschikken en sleepte tegen Pepijn van der Hoeven het zesde, winnende punt binnen. Milo de Boer won 3 maal, Jonathan Claus en Leroy Heemskerk beiden 1 maal. Met de belangrijke winst in het dubbelspel maakt dit 4-6. Een nipte overwinning, maar toch weer een overwinning. Een prima prestatie! Met nog 2 wedstrijden te gaan staat TOGB op kop met 39 punten met de eerste achtervolger op 32 punten. Op koers dus om minimaal bij de eerste 4 te eindigen. De lat bij coach Michel de Boer ligt echter op de eerste plaats. As. Zaterdag 24 maart de uitwedstrijd tegen Hotak’68 in Hoogerheide, dat op de 3e plaats staat.

Jeugd 2 van TOGB (Landelijk B) ging naar Den Bosch toe en nam het op tegen het plaatselijke Never Despair. Met invaller Luc Grünbauer voor de nog steeds geblesseerde Elly Luo moesten Mark Heezen en Ivar Noordam het proberen te klaren. Over wanhopen gesproken: aan het einde van de middag stond er 10-0 op het formulier en dat betekent dat TOGB er niet in geslaagd is om een wedstrijd te winnen. Aan de hoeveelheid trainingsarbeid, die deze spelers elke week verrichten, kan het niet liggen. Maar duidelijk is wel dat Landelijk B op dit moment nog iets te hoog gegrepen is. Halverwege de competitie wordt de laatste plaats in de poule stevig ingenomen.

Jeugd 3 (Promotieklasse) ging in Voorburg-Leidschendam op bezoek bij VVV 2 en verloor met 7-3. Rik Baetens en Tom Luyken wonnen beiden 1 maal, Jari de Klerk kwam niet tot winst. Het dubbelspel was voor TOGB. Momenteel wordt een mooie 3e plaats ingenomen.

De overige teams: Jeugd 4 tot en met Jeugd 8 verloren allemaal, ook dat kan.

Aad Wijsman