Tafeltennis   |   Ultimate Tafeltennis   |   Darts   |   Jeu de Boules   |   Klaverjassen

Team 3 krijgt mentale tik van VVV 2

Er waait op zaterdag 17 maart een koude wind uit het oosten en Tom, Jari en Rik nemen het op in Leidschendam tegen Evi, Junior en Wouter.

In de gymzaal van VVV opent Jari tegen Junior en laat hij zien er vandaag zin in te hebben. Junior is nog niet bij de les en Jari pakt een 8-5 voorsprong in de eerste game. Helaas pakt Junior die toch met 11-9, maar er liggen kansen. Die pakt Jari in de tweede en derde game met beide handen én goed spel. In de vierde trekt Junior weer aan het langste eind en wordt het een vijfde game. Daarin staat Junior nét even beter te spelen en kijkt Jari iedere keer tegen een achterstand aan. Het wordt uiteindelijk 11-8 voor Junior en hebben de meegereisde supporters een mooie pot tafeltennis gezien. Dat kan niet worden gezegd van de partij van Wouter tegen Rik, want Wouter is vandaag een maat te groot voor Rik. Wouter opent op alle ballen en het blok van Rik loopt niet. In de tweede set is er nog een beetje verweer van Rik, maar mentaal heeft Wouter de tik al uitgedeeld: 2-0. Ook Tom loopt daar tegenaan in zijn partij tegen Evi. Evi heeft tot op heden nog geen partij gewonnen en de eerste game haalt Tom nog net binnen met 15-13. Na de vierde game staat het 2-2 en wordt het een beslissende vijfde. Er wordt gedraaid met 5-4 voor Evi en die blijft volharden in haar alles of niets forehand in een ietwat emotieloze houding. Tom komt op matchpoint bij 10-9, maar verliest met 12-10. Een vijfgames spook doemt op en het is 3-0. Ietwat aangeslagen staan Tom en Jari aan het begin van het dubbel klaar voor de partij tegen Junior en Evi en gaat de eerste game met 11-9 verloren. Gelukkig weten ze zich te herpakken in de tweede game en trekt Jari de kar. Die ontspoort even in de derde met 11-1 voor VVV, maar in de vijfde set is Tom weer helemaal bij de les en met een paar mooie smashes wordt met 11-6 het eerste punt binnengehaald: 3-1. De ‘hand van de coach’ is zichtbaar. Jari speelt zijn tweede wedstrijd tegen Wouter en die speelt net als tegen Rik gewoon goed. Jari komt niet in zijn spel : 4-1. Tom staat daarna klaar tegen Junior en laat in de eerste game zien wat hij waard is en haalt hem binnen met 11-6. Deze wedstrijd verdient een vijfde game en dat wordt het ook. Daarin neemt Junior iedere keer twee punten voorsprong, maar Tom laat de kaas niet van zijn boterham eten en komt terug tot 11. Helaas lukt het Tom niet om de pot af te maken en wint Junior met 11-8 en staat het 5-1. Gelukkig heeft Rik daarna de slag weer te pakken tegen Evi. In de eerste game wordt het nog net 14-12, maar in de tweede en derde game weet Rik dat de service van Evi helemaal niet moeilijk is en smasht hij netjes af: 5-2. Tom speelt zijn laatste potje tegen Wouter en de toeschouwers weten niet wat ze zien. Wouter schuift zijn eerste bal, opent veel fout en serveert twee keer fout in de eerste game. Het wordt 11-3 voor Tom. Ook in de tweede is Tom heer en meester: 11-3. In de derde lijkt er geen vuiltje aan de lucht bij 10-6 voor Tom, maar na twee time outs wordt het toch 15-13 voor Wouter. In de vierde game komt Tom weer dik voor met 6-1, maar komt Wouter toch weer terug tot 9-9. Gelukkig kan Tom nu een mentale tik uitdelen en wordt het 11-9: 5-3. Jari heeft daarna een kans om het vierde punt binnen te halen tegen Evi en haalt de eerste game binnen met 11-6. In de tweede serveert Jari echter drie keer fout en wordt het 11-9 voor Evi. Ook hier wordt het een vijfde game en daarin komt Jari met 6-3 voor. Daarna krijgt Jari een tik en wordt het 11-6 voor Evi: 6-3. Het is aan Rik om de schade beperkt te houden tegen Junior en tot 4-4 is er niet veel aan de hand. Daarna gelooft Rik er niet meer in en wordt het 11-6. De coach probeert hem moed in te spreken en geloof te krijgen in eigen kunnen en dat lukt in de tweede. Rik komt met goed spel 7-3 voor, maar kan het net niet afmaken. In de derde komt hij 6-3 achter en weet netjes terug te komen tot 8-8. Toch weet Junior te winnen met 11-9 en is Rik niet te troosten. Hij kan al zijn trainingsarbeid niet goed omzetten in strak spel vandaag. Maar gelukkig zijn we pas halverwege de competitie en kunnen de jongens nog in vijf wedstrijden laten zien wat ze waard zijn. Succes tegen Rijnsoever en probeer deze mentale tik gewoon weg te spelen en jullie zelf te belonen met goed spel. Jullie kunnen het, nu nog laten zien in alle potjes. Have fun!

Hans Baetens

ClubgebouwtwitterfacebookTafeltennisvereniging TOGB is gevestigd in 'Den Opper'