Jeugd 1 wint alsnog met 6-4

Zaterdag 10 maart was er weer volop toptafeltennis te zien in Den Opper.

In de Kampioensgroep speelde het eerste team van TOGB Tafeltennis tegen REGA 1. Geen onbekende, deze tegenstander uit Nijkerk. Met in hun gelederen Thijs Beentjes, de man die het afgelopen najaar door kundig gebruik van zijn materiaal het de TOGB-ers knap lastig maakte. En dat was ook zaterdag weer het geval. In de openingspartij was deze Thijs Beentjes in 3 games duidelijk te sterk voor TOGB-er Leroy Heemskerk. Via een nipte overwinning van Milo de Boer (in 5 games) op Sven van de Pol en een 3-1 zege van Jonathan Claus op Stef van Duinen kwam TOGB weer even met 2-1 voor. Het dubbelspel ging daarna echter dik naar de tegenstander, mede door toedoen van die Thijs Beentjes. Stand weer gelijk (2-2). Milo de Boer, die in deze competitie nog geen partij had verloren, mocht na het dubbelspel aantreden tegen de eerder genoemde Thijs. Een klein verlies in de eerste game kon Milo niet pareren en in 3 games moest hij de tegenstander feliciteren. Zijn eerste verliespartij. Leroy Heemskerk won daarna zijn partij, maar Jonathan Claus deed dat jammer genoeg niet. Stand 3-4 voor REGA 1. Onder het publiek werd gehoopt op een gelijkspel als einduitslag, hoewel een enkele optimist een 6-4 overwinning nog wel zag zitten. Alles hing af van wat Jonathan Claus tegen Thijs Beentjes zou doen. Nadat eerst Milo de Boer de stand weer gelijk had gemaakt vond deze belangrijke partij plaats. Na verlies met 11-13 in de eerste game wist Jonathan de tweede game met 12-10 naar zich toe te trekken en daarna ook dik (11-5 en 11-4) de volgende games. TOGB op 5-4 voorsprong. Leroy Heemskerk sleepte in de laatste partij tegen Stef van Duinen tenslotte de 6-4 winst binnen.
Alle 3 TOGB-ers kwamen 2 keer tot winst, een mooie, gezamenlijke overwinning. Invaller-coach Mariska de Boer was duidelijk tevreden. Door deze overwinning staat TOGB na 4 wedstrijden eerste met 33 punten, ruim voor op 4 achtervolgers, die 24 en 23 punten hebben. De nog resterende 3 tegenstanders zijn onder deze 4 achtervolgers te vinden. Aanstaande zaterdag de uitwedstrijd tegen de nummer 2, het Haagse HTTV-070.

Jeugd 2 van TOGB, spelend op Landelijk B-niveau, had het zaterdag wederom zwaar. Thuis was Hilversum 1 op de beslissende momenten steeds de sterkste. Met 2-8 namen zij de punten mee naar huis. Bij TOGB won Ivar Noordam 1 maal en was hij samen met Mark Heezen ook winnaar in het dubbelspel. Tom Luyken, invaller voor de geblesseerde Elly Luo, kwam niet tot winst. TOGB 2 staat momenteel op de laatste plaats.

Jeugd 3 (Promotieklasse) speelde uit in Zoetermeer tegen Taverzo 4 en boekte een 6-4 overwinning. Rik Baetens en Tom Luyken wonnen beiden 2 maal, Jari de Klerk kwam 1 maal tot winst. Het dubbelspel zorgde voor het zesde punt. Vier teams in deze poule, waaronder TOGB, ontlopen elkaar niet veel en zullen onderling uitmaken wie straks het kampioenschap pakt.

Jeugd 4 speelde uit tegen Papendrecht 1 en verloor met 9-1. Luc Grünbauer redde in de laatste partij de eer. Cornée van Koppen en Piotr van Dijk kwamen niet tot winst.

De overige teams: Jeugd 5 speelde gelijk, Jeugd 6 boekte haar eerste overwinning, Jeugd 7 was vrij en Jeugd 8 verloor, ondanks goed spel, nipt met 3-7.

Aad Wijsman