Team 3 boekt kleine overwinning op Taverzo 4

Zaterdag 10 maart wordt er vanuit Berkel met de auto en Pijnacker met de fiets naar Zoetermeer gereden voor de uitwedstrijd tegen Taverzo 4.

Vandaag nemen Jari, Tom en Rik het op tegen Daniëlla, Daniël en Mark. Coach Rob maakt de opstelling met de jongens en de meegereisde supporters Rob en Tom nemen alvast plaats in de zaal. Jari bijt de spits af tegen Daniëlla en die neemt gelijk het initiatief. Ze staat die ook niet meer af en Jari komt niet in zijn spel. In drie games zet Daniëlla de thuisclub op 1-0. Daarna is het de beurt aan Rik en hij neemt het op tegen Daniël. In de eerste game wordt het vlug 10-5 en heeft Rik een paar mooie smashes. Na de gewonnen eerste game door Rik, blijft Daniël te veel fouten maken en staat Rik goed te serveren. De 1-1 staat terecht op het scorebord. Tom staat in de derde partij van de dag tegenover Mark en moet in de eerste game nog even wennen, want het wordt 11-9 voor Mark. De tweede game is spannend en komt Tom met 10-9 voor. Toch weet Mark aan het langste eind te trekken met 13-11. Gelukkig begint het in de derde game te draaien bij Tom en tikt hij Mark met goed spel met 11-6 van de tafel. In de vierde komt Tom met 2-4 achter, maar buigt hij de achterstand knap om en wint hem met 11-7. In de vijfde is de spanning niet minder en wordt er gedraaid bij 5-3 voor Mark. Coach Rob geeft bij de time-out het advies ‘het is simpel, hou de bal op de tafel’. Dat snijdt hout en Tom komt met 9-7 voor en wint uiteindelijk met 11-9. Klasse en 1-2 voor TOGB. Het dubbel wordt gespeeld door Jari en Rik tegen Mark en Daniëlla. Op papier een zware pot en in de eerste game komen ze gelijk 2-0 achter. Maar Jari en Rik laten de kaas niet van het brood eten en staan echt goed te spelen. Ze weten de aanvallen heel goed te blokken en winnen met een mooie smash met 11-6. Het niveau weten ze prima vast te houden en de supporters kunnen er van genieten. Met 7 en 6 halen ze het derde punt terecht binnen: 1-3. In zijn tweede partij neemt Jari het op tegen Daniël en in de eerste game komt Jari gemakkelijk op een 7-2 voorsprong en wint met 11-6. In de tweede laat Jari de teugels even vieren en ook de derde gaat naar Daniël. Toch weet Jari zijn rug te rechten en pak hij knap de vierde en wint afgetekend ook de vijfde met 11-6, als Daniël de laatste bal over de tafel smasht 1-4. Een terecht applaus ook uit de kantine waar Rik even naast zijn moeder is komen zitten. Tom speelt daarna tegen Daniëlla en in de eerste game wint Daniëlla. Dat laat Tom niet op zich zitten in de tweede speelt hij Daniëlla van de tafel met 11-2. In de derde wordt het echt een triller en wordt het 10-8 voor Tom. Helaas gaat bij het volgende punt zijn smash over de tafel en wordt het uiteindelijk 10-10 en zelf 14-12 voor Daniëlla. In de vierde game loopt het minder bij Tom, maar zijn er af en toe toch hele mooie rallies te zien. Het wordt 11-6 en 2-4. Het antwoord is aan Rik en die speelt tegen Mark. Het is een spannende partij en ze zijn aan elkaar gewaagd. De smash loopt vandaag niet vanzelf bij Rik, maar Mark weet het ook niet altijd aanvallend af te maken. De eerste game wint Rik met 11-9 en in de tweede laat hij karakter zien. Daarin weet hij een 4-0 én 9-5 achterstand om te buigen in 11-9 winst. Top. Bij de derde krijgt het publiek ook weer waar voor zijn geld en wordt het 14-12 en 2-5. Het wordt zelfs 2-6, want Tom heeft niet heel veel moeite met Daniël en wint in drie games. Jari speelt zijn laatste wedstrijd tegen Mark en komt met 2-0 achter. Met goed spel weet hij echter het tij te keren en weet de derde en vierde game binnen te halen. Helaas ziet Jari het niet meer zitten in de vijfde en wint Mark eenvoudig: 3-6. Ook in de afsluitende partij haalt Rik zijn niveau niet tegen Daniëlla in de eerste twee games. Het geloof is er even niet. In de derde komt dat deels terug, maar wordt het toch 11-9 voor Daniëlla en komt de eindscore op 4-6 uit. Weer een overwinning en dit keer hebben de jongens laten zien ook vijfsetter te kunnen winnen. Op naar de topper tegen VVV.