Scholierentoernooi 2018

Er waren volop flyers uitgedeeld bij de scholen in Berkel en Bergschenhoek en het nodige promotie werk gedaan door huidige jeugdleden op hun scholen. Het resultaat was dat er een leuke groep kinderen hebben deelgenomen aan het toernooi.

Om 13.00 uur begonnen we met een warming up om vervolgens twee tafeltennis spelvormen te gaan doen nl. "koningstafel" en "Rond de tafel". Met name "Rond de tafel" werd erg enthousiast aan deelgenomen.

Vervolgens hebben we ze vrij laten spelen tegen elkaar zodat Ivar, Luc en Ikzelf konden rondlopen om tips te geven bij het serveren en hoe de bal goed te raken zodat er rally's ontstaan. Dit ging heel goed en het viel ons op dat er zeker spelers rondliepen die potentie hadden.

14.00 uur begonnen we aan het toernooi, waarbij Ivar, Luc en Delano het tellen van de punten op zich namen, zodat alles goed verliep. De kinderen waren erg enthousiast over het toernooi en hun eigen spel wat al stukken beter ging als een uur eerder. Om 15.15 uur is er met z'n alle wat gegeten en gedronken in de kantine om vervolgens weer snel verder te gaan (kids konden niet wachten). Rond 16.15 uur waren de laatste punten gespeeld wat inhield dat we over konden gaan naar de prijsuitreiking.

Nadat we iedereen naar voren hadden geroepen tijdens de prijsuitreiking zodat niemand met lege handen naar huis ging, restte mij alleen nog om iedereen te bedanken voor zijn/haar deelname en was mijn doel bereikt "iedereen met een glimlach naar huis laten gaan".

Verder wil ik de jeugd bedanken voor het promoten op de scholen en Ivar, Luc en Delano voor het begeleiden van de middag. Aad bedankt voor de koffie.

Leon Vijverberg