Tafeltennis   |   Ultimate Tafeltennis   |   Darts   |   Jeu de Boules   |   Klaverjassen

TOGB in grote getale aanwezig op NK in Zwolle

Op zondag 4 maart 10.00 uur start de finale dag van de Nederlandse Kampioenschappen tafeltennis in Zwolle.

Ruim voor die tijd wordt de zaal betreden door een groot aantal TOGB’ers: Elly, Ivar en Mark van team twee, Rik en Tom van team drie, Ilse van team zes, Kirsten Luyken en Rick Bakker. Ook Milo schuift later aan en als laatste Milan van team vijf. Die was er al een dag eerder om het jeugdklassentoernooi 2018 te spelen. In zijn poule had Milan alle wedstrijden gewonnen en pas in de kwart finale vond hij zijn Waterloo. Goed gedaan Milan.

In de mooie zaal staan twee tafels opgesteld en wordt op tafel één de wedstrijd tussen Ewout Oostwouder en Jamshid Sedigh gespeeld en op tafel twee staan Laurens Tromer en Cosmin Stan tegenover elkaar. Ewout is de kampioen van 2014 en 2015 en moet de eerste game nog wakker worden. Hij verliest die met 11-7. De vier games die daarop volgen weet hij echter zonder al te veel problemen binnen te halen en staat daardoor in de halve finale. Laurens heeft het een stuk makkelijker tegen Cosmin en weet de partij in vier games te winnen. In de laatste game zelfs met 11-3, maar dat komt mede door een ‘bal trap incident’ waarna Cosmin de partij weggeeft.

Om 11.00 uur worden de twee laatste partijen gespeeld van de kwart finale en de mooiste is die tussen Barry Weijers en Martin Khatchanov. We zien veel lange rallies en de een is nog mooier dan de andere. Wat een spektakel en uiteindelijk wint Barry in de zevende game met 11-9. Rajko Gommers speelt tegen Marijn de Vries en het duurt even voor dat Rajko zijn slag heeft gevonden, maar hij trekt in zes games toch aan het langste eind. Of hij zijn titel kan prolongeren is nog maar de vraag. In de halve finale wordt er gestunt bij de mannen, want de nummers een (Laurens) en twee (Rajko) worden uitgeschakeld en Ewout en Barry staan in de finale. Daarin laat Ewout zien een maatje te groot te zijn en vooral met een mooie backhand spin moet Barry in het stof bijten.

De vrouwen spelen de eerste wedstrijden om 12.00 uur en in de halve finale rekent de pas 17-jarige Shou Han Men af met de als nummer een geplaatste Yana Tamina. Ook de nummer twee Kim Vermaas redt het niet in de andere partij, want Ana Gogorita is net iets vaster in zeven games. In de finale laat Shou zien dat er een grote toekomst voor haar ligt, want met een ijzersterke back hand weet ze te winnen van Ana. Al met al een mooie tafeltennis dag en de TOGB’ers hebben ervan genoten. Niet alleen van het kijken, maar er was ook genoeg tijd om zelf een balletje te slaan. Op de terugreis wordt er nog druk over de wedstrijden gesproken en doet McDonald’s in Woerden goede zaken.

Hans Baetens

ClubgebouwtwitterfacebookTafeltennisvereniging TOGB is gevestigd in 'Den Opper'