Team 1 weer grote uitslag

Zaterdag 24 februari speelde het eerste team van TOGB Tafeltennis thuis in den Opper haar derde wedstrijd in de Kampioensgroep. Tegenstander was het team van HelwegenPeters/Westa uit het Limburgse Wessem.

Bij TOGB startte Leroy Heemskerk tegen Tim Cranen en sleepte in 4 games de partij binnen. Milo de Boer was vervolgens in 3 games te sterk voor Jim Hendrix en Jonathan Claus maakte er 3-0 van door winst op Noud Munnecom. Toen ook het dubbelspel door TOGB werd binnengehaald was wederom de weg vrij voor een grote overwinning. Zonder slag of stoot ging het echter niet. In zijn tweede enkel spel bleef Milo de Boer namelijk maar net overeind tegen Tim Cranen. In de 4e game overleefde Milo hierbij een paar matchpoints, waarna hij het in de 5e game met 11-3 afmaakte. In de voorlaatste partij maakte deze Tim Cranen het ook Jonathan Claus erg moeilijk, maar ook nu ging de winst in 5 games naar TOGB. Uiteindelijk stond aan het einde van de middag wederom de maximale score van 10-0 op het wedstrijdformulier. Een keurige prestatie van de mannen van coach Michel de Boer. Het publiek in de kantine heeft opnieuw van mooi tafeltennis kunnen genieten. Goed op koers om bij de eerste 4 te eindigen, maar de echte concurrenten komen nog. Dat zijn ze zich bij TOGB wel bewust. De eerstkomende wedstrijd is opnieuw thuis en wel op zaterdag 10 maart. Tegenstander is REGA 1 uit Nijkerk, dat momenteel derde staat.

Jeugd 2 van TOGB speelde zaterdag ook thuis en wel tegen Middelburg 1. Op Landelijk B-niveau gaan Mark Heezen, Ivar Noordam en Elly Luo er keihard voor, maar de winst gaat toch vaak naar de tegenstander. Ook deze wedstrijd veel partijen in 4 of 5 games, de uitslag was na bijna 5 uur strijd echter 4-6. Ivar Noordam was goed op dreef en won van Jonah Louws en Lars Doornbos; alleen Ewout Dijken was te sterk. Elly Luo en Mark Heezen wonnen beiden 1 keer, van Jonah Louws. Elly Luo trok tegen Ewout Dijken met 9-11 in de 5e game aan het kortste end. Het dubbelspel ging verloren voor TOGB.

Jeugd 3 (Promotieklasse) speelde uit in Leiden tegen Scylla 2 en verloor nipt met 6-4. Rik Baetens speelde deze middag sterk en bleef ongeslagen. Tom Luyken boekte 1 overwinning. Invaller Luc Grünbauer kwam niet tot winst. Het dubbelspel ging verloren.

Jeugd 4 kon geen team op de been brengen en stelde zijn wedstrijd tegen Smash KC uit Schoonhoven uit.

De overige teams: Jeugd 5, 6 en 7 verloren, de jonkies van Jeugd 8 speelden gelijk.

Aad Wijsman