Onnodige nederlaag TOGB 3 tegen Scylla 2

Op een zonnige zaterdag 24 februari wordt er in Leiden gespeeld tegen Scylla. In de kleedkamer horen de jongens dat Thomas niet meespeelt, want hij moet invallen in het eerste. Max is zijn vervanger en die speelt in de tweede klasse. Op rating basis liggen er kansen.

Rik speelt vandaag als X en mag het opnemen tegen Sander. In de eerste game moet Rik nog een beetje wennen aan de service van Sander en wint met 11-9. De tweede en derde gaan met duidelijke cijfers naar Rik en staat het 0-1 voor TOGB. Tom speelt zijn eerste partij tegen Victor en dat wordt de eerste wedstrijd van de dag in vijf games. De eerste gaat naar Victor met 11-9 en ook de tweede gaat naar hem. Tom herstelt de schade in de derde en vierde door meer bij de tafel te blijven. In de beslissende vijfde game komt Tom met 3-5 voor, maar trekt uiteindelijk aan het kortste eind met 11-9: 1-1. Vandaag valt Luc in bij TOGB 3 en in zijn vorige twee wedstrijden met TOGB 4 in de promotieklasse had hij alles gewonnen. Maar in de eerste twee games komt hij van een koude kermis thuis, want Max laat de kaas niet van zijn boterham eten en wint met 8 en 2. Gelukkig weet Luc zich te herpakken en haalt de derde en vierde binnen. In de vijfde game komt Luc met 4-0 achter en die achterstand weet hij niet meer goed te maken, want het wordt 11-8 voor Max en wordt de stand 2-1 voor Scylla.

Aan Luc en Rik om in de dubbel iets recht te zetten en de eerste game tegen Sander en Victor is gelijk al spannend en wordt uiteindelijk met 12-14 binnengehaald door Luc en Rik. In de tweede komt Scylla terug, maar de derde wordt weer door TOGB gewonnen. In de vierde gaat het gelijk op en komt Luc niet helemaal in zijn spel, toch wordt het 8-10 en lijkt er niets aan de hand. Scylla komt echter terug en wint die game met 12-10. In de laatste game loopt het niet meer top bij Luc en kan Rik de schade niet helemaal repareren en wordt er verloren met 11-8. Staat het 3-1. Rik mag het daarna opnemen tegen Victor en met prachtige blokballen gaat de eerste game naar Rik toe met 8-11. In de tweede set wordt er een 'time out' aangevraagd door Rob bij 9-9 en dat heeft gelijk effect. Rik haalt de game binnen met 9-11. In de vierde maakt Viktor bijna geen fouten en wordt het 11-9. In de vierde game staat Rik echter voortreffelijk te spelen en brengt hij aanvallend Victor tot wanhopen. De 'time out' bij 2-6 helpt niet en het wordt 5-11 en 3-2. Een belangrijk punt voor de aansluiting.

Luc speelt daarna tegen Sander en na twee gespeelde games staat het 1-1. In de derde game weet Luc geen grip op de service van Sander te krijgen en verliest hij. In de vierde game komt Luc voor met 6-8 na twee foute services van Sander en komt zelfs op 6-10. Op de een of andere manier is het vandaag Luc zijn dag niet en verliest hij toch met 12-10 en wordt het 4-2. Oef. Gelukkig herstelt Tom een deel van de schade in zijn partij tegen Max. In de eerste game komt hij nog met 6-1 achter, maar trekt uiteindelijk met 11-13 aan het langste eind. In de tweede en derde laat hij zien toch een klasse beter te zijn en wordt het 4-3. Aan Luc om in zijn laatste partij het een en ander recht te zetten en hij pakt tegen Victor de eerste twee games. Daarna speelt Victor minder fouten en wordt het weer een vijfde game. Daar lijkt niets aan de hand te zijn, want Luc komt met 2-7 voor met gecontroleerd en geconcentreerd spel. Helaas maakt hij vervolgens geen punt meer en verliest hij de partij: 5-3.

In de laatste partij van Rik is het in de eerste twee games tegen Max niet spannend. Rik tikt hem weg en in de derde lukt dat in het begin niet. Rik komt met 7-2 achter, maar geeft niet op en recht zijn rug. Met mooi geplaatste ballen weet hij de game toch binnen te halen met 12-14. Klasse en 5-4. Het is aan Tom om het gelijke spel binnen te halen en tegen Sander zou dat geen probleem moeten zijn, want van hem heeft hij nog nooit verloren. In de eerste game rekent Tom met 4-11 met hem af en lijkt er niets aan de hand. De tweede game gaat echter naar Sander en ook in de derde komt hij voor met 5-2. Tom zoekt daarna meer de aanval en dat is toch altijd de beste verdediging. Met 10-12 haalt hij de game binnen. In de vierde komt Tom voor met 7-8 en is de overwinning nog maar drie punten weg. Sander weet de game toch te winnen en zo wordt het de vijfde vijf setter van de dag. In deze set heeft Tom geen vat op de service van Sander en komt hij 6-3 en 9-4 achter. Die kloof blijkt te groot te zijn en wordt het 11-8 voor Sander en 6-4 voor Scylla.

Toch wel een domper, maar Scylla was beter in het afmaken. Eerlijk is eerlijk en de jongens schudden elkaar de hand. Gewoon weer op naar de volgende wedstrijd jongens, een tandje erbij in de training en probeer het beste spel in je naar boven te halen. Zoals de coach zegt: beloon jezelf.

Hans Baetens