Tafeltennis   |   Ultimate Tafeltennis   |   Darts   |   Jeu de Boules   |   Klaverjassen

Jeugdranglijst toernooi Soest zeer succesvol

Op zaterdag 17 februari wordt het jeugdranglijst toernooi in Soest gespeeld. Ivar Noordam en Mark Heezen ontmoeten Rik Baetens en Milan de Witte om half tien in de sporthal ‘De Engh’. Vandaag hebben de TOGB’ers een missie. Mark, Ivar en Rik gaan op jacht naar een licentie en Milan wil doordringen tot het hoofdtoernooi.

De jongens spelen zich goed warm en om tien uur geeft de organisatie het startschot voor de eerste partijen. Mark en Ivar moeten gelijk aan de bak. Mark speelt in poule B bij de junioren en is voor dit toernooi als tweede overall geplaatst. Die notering is hij meer dan waard, want hij speelt de pannen van het dak. In totaal speelt Mark vijf partijen en daarin verliest hij maar één game. Een geweldige prestatie en coach Marcel is een tevreden mens.

Ivar speelt in poule C en in zijn eerste wedstrijd speelt hij tegen de laagst geplaatste in zijn poule. Met 11-3, 3 en 5 weet hij die afgetekend te winnen. De andere vier partijen gaan iets moeilijker en tegen Jelle de Jongh van Never Despair verliest Ivar in drie games. Natuurlijk nog steeds genoeg om naar het hoofdtoernooi door te gaan.

Milan speelt net als Rik bij de kadetten. In poule A moet Milan het opnemen tegen vijf andere jongens en in de eerste wedstrijd moet hij nog even warm worden. Tegen Jason van Otterloo van TTVN Nieuwegein wordt het 1-1 in games, maar de volgende twee wint hij eenvoudig. Na een goede partij tegen Colin Chen moet hij de laatste partij tegen de nummer één geplaatst bij de kadetten: Lukas Petzinger van GTTC Groningen. Milan verkoopt zijn huid duur en het wordt een geweldige wedstrijd in vijf games. In de laatste game trekt Lukas toch aan het langste eind, maar is Milan in zijn missie geslaagd. Hij gaat als tweede in de poule door naar het hoofdtoernooi.

In poule C neemt Rik het op tegen vier tegenstanders en wint daar redelijk eenvoudig zijn partijen om uiteindelijk maar één game af te staan. Na de lunch begint het hoofdtoernooi om kwart over drie en Milan en Ivar staan gelijk goed klaar achter de tafel. Ze spelen in de eerste ronde en Rik en Mark hebben een ‘bye’. Milan speelt tegen Lars Vos van Amsterdam en kan geen vuist tegen hem maken. Helaas gaat de partij in drie games verloren, maar Milan kan terugkijken op een prima toernooi. Ivar wint zijn wedstrijd tegen Adrie van Tuil makkelijk en zijn backhand smash loopt als een trein. Daarna is het weer de beurt aan Mark en Rik in de tweede ronde.

Mark heeft de smaak vandaag te pakken en Jelle van Popta wordt met duidelijke cijfers van de tafel geslagen. Op tafel 21 speelt Rik om dezelfde tijd tegen Justin van de Laan van Argos en gunt zijn tegenstander ook niets. Ivar speelt tegen Rob Karels van DOV. De eerste twee games wint hij door strak aanvallend te spelen, maar de derde gaat naar Rob. In de vierde laat Ivar zijn klasse zien en wint die met 11-2. Drie TOGB’ers gaan door naar de kwart finale. De jongens hebben het dit keer niet zo makkelijk en moeten diep gaan. Toch weten ze in vijf games te winnen en vooral Rik laat zien dat hij gecontroleerd en geconcentreerd een partij kan uitspelen. In de halve finale valt het doek voor Ivar. Hij moet het opnemen tegen Jery Wormmeester van DTV’84 en dat is een zeer aanvallende speler. Ivar krijgt geen grip op het spel en moet de overwinning in drie games aan Jery laten.

Mark speelt tegen Marc Verbiest van Scylla en die weet niet goed om te gaan met de noppen van Mark. In vier games wint Mark en staat hij na Assen weer in de finale. Rik lukt dat uiteindelijk ook, maar zijn partij tegen Guus van der Horst verloopt grillig. De eerste game wint Rik met 11-3 en de tweede gaat naar Guus met 11-2. Ook in de derde gelooft Rik er even niet meer in en komt met 2-1 achter. In de vierde game recht hij zijn rug en laat de coach én zijn tegenstander zien dat hij vandaag goed is. De vijfde game is een formaliteit met 11-2. In de finale speelt Mark tegen een bekende: Jery Wormmeester. Helaas heeft Mark geen schijn van kans en verliest in drie games. Toch is Mark in zijn missie geslaagd en heeft hij zijn B licentie. Gefeliciteerd Mark.

Ook Rik speelt tegen een oude bekende: Lukas Petzinger. Hoewel Rik als derde is geplaatst, laat hij de kaas niet van zijn brood eten. De eerste game is gelijk een spannende en komt hij met 10-8 achter. Met twee mooie klappen weet hij 10-10 te maken en pakt de game zelfs met 12-10. Klasse. In de tweede game wordt het wederom 10-10 en heeft Lukas een randbal en dat blijkt een dubbelteller te zijn. In de derde game komt Rik weer achter met 9-10 en laat zien dat hij een vechter is en haalt hem toch binnen met 13-11. In de vierde speelt Rik bekeken en komt met 6-0 voor. Uiteindelijk wordt het 11-6 en is hij winnaar bij de kadetten. Geweldig gedaan Rik. Na een halve finale in Tilburg, verliezend finalist in Assen, nu de beste in Soest. Ook voor jou een B licentie.

Natuurlijk stralen Mark en Rik bij de prijsuitreiking in de lege sporthal, maar krijgen ze een welverdiend applaus en klikken de camera’s. De Webmaster en zijn assistent hebben het vaandel van TOGB hoog gehouden en Ivar en Milan hun huid duur verkocht.

Hans Baetens

ClubgebouwtwitterfacebookTafeltennisvereniging TOGB is gevestigd in 'Den Opper'