Jeugd 1 wint opnieuw

Zaterdag 03 februari ging TOGB op bezoek bij HTTV-070 in Den Haag. Gespeeld werd tegen het tweede team van deze vereniging, dat evenals hun hoofdmacht in de Kampioensgroep uitkomt.

De TOGB-ers lieten er in hun tweede wedstrijd geen gras over groeien en keerden aan het einde van de middag met de maximale score terug naar Berkel en Rodenrijs. Uitslag 0-10. Jonathan Claus, Milo de Boer en Leroy Heemskerk presteerden dus optimaal tegen HTTV-070, dat Chantal Smit, Charlotte van Raadshooven en Oliver Beemer in zijn gelederen had. TOGB zette daarmee een goede stap in de richting van de play-offs. Zij liggen door deze tweede overwinning goed op koers voor de eerste 4 plaatsen. De volgende tegenstander is HelwegenPeters/Westa uit het Limburgse Wessem, dat op 24 februari op bezoek komt in Berkel en Rodenrijs.

Jeugd 2 van TOGB (Landelijk B) ging op bezoek bij Enjoy&Deploy Taverzo 2 in Zoetermeer, bij de buren dus. Mark Heezen, Elly Luo en Ivar Noordam van TOGB kwamen daar een bekende tegen en wel oud-TOGB-er Djen Bakx. Het werd deze middag een mooie strijd. Ivar Noordam was echter net terug van een blessure en miste nog wat wedstrijdritme; hij kwam niet tot winst. Elly Luo speelde beduidend beter, maar dat was toch niet voldoende om een punt binnen te slepen, al was ze daar een paar keer dichtbij. De man van de middag aan TOGB-zijde was Mark Heezen. Hij behaalde 2 overwinningen en was bovendien met Elly Luo in het dubbelspel de winnaar. Uitslag derhalve een 3-7 nederlaag. Aan Taverzo-zijde zorgde Djen Bakx keurig voor 3 punten.

Jeugd 3 (Promotieklasse) ontving in Den Opper het eerste team van Smash(M) uit Monster. Na 5 wedstrijden stond er voor Rik Baetens, Tom Luyken en Jari de Klerk een voorsprong van 4-1 op de borden, maar toen kwam de tegenstander keurig terug en nam een 4-5 voorsprong. In de slotpartij sleepte Jari de Klerk alsnog het 5e punt binnen met 14-12 in de 5e game. Uitslag 5-5. Rik Baetens won 2 maal, Tom Luyken en Jari de Klerk ieder 1 maal. Het dubbelspel werd ook gewonnen.

Jeugd 4 (Promotieklasse) verloor thuis nipt met 4-6 van VVV 1 uit Leidschendam. Luc Grünbauer won 3 partijen, Roel Vieveen won 1 maal. Cornée van Koppen kwam niet tot winst.

De overige teams: Jeugd 5 en Jeugd 8 wonnen beiden, Jeugd 6 en Jeugd 7 verloren. De volgende wedstrijden zijn pas weer op zaterdag 24 februari.

Aad Wijsman