Tafeltennis   |   Ultimate Tafeltennis   |   Darts   |   Jeu de Boules   |   Klaverjassen

Team 3 tegen Smash (M) 1

Zaterdag 3 februari staat de eerste thuiswedstrijd tegen Smash (Monster) 1 op het programma. Tom, Jari en Rik nemen het op tegen Juul, Pepijn en David.

De wedstrijd begint om 13.00 uur in ‘Den Opper’ en Jari speelt zijn eerste wedstrijd tegen Pepijn. Daar heeft Jari al heel wat keertjes tegen gespeeld en op de een of andere manier trekt Jari vaak aan het kortste eind. In de eerste game komt Jari met 10-9 voor, maar kan het helaas niet afmaken. Een smash gaat over de tafel en een foute service doet Jari de das om. In de tweede en derde game heeft Pepijn het initiatief en wordt het 0-1.

Het is aan Rik om het evenwicht terug te brengen en de eerste game tegen David gaat verloren met 11-9. Rik moppert een beetje, maar gelukkig weet coach Rob hem weet op de rit te krijgen en met bekeken spel gaat de tweede game naar Rik. Ook de derde game weet Rik te winnen en in de vierde gaat het ook voorspoedig. Rik komt met 10-8 voor, maar David schakelt een tandje bij en komt met 11-10 voor. De spanning straalt van de tafel af en de spelers worden bang om een fout te maken. Er wordt heel wat af geschoven op de tafel en uiteindelijk wint David met 15-13. In de vijfde game komt Rik met 0-2 achter, maar buigt dat om tot 5-4 bij de wissel. Deze voorsprong geeft hij niet meer uit handen en met 11-7 wordt het 1-1.

Tom speelt zijn eerste wedstrijd tegen Juul en daar had hij bij de Zuid-Hollandse kampioenschappen al van gewonnen in drie games. In tafeltennis staat echter elke wedstrijd op zich en in de eerste game komt Tom met 3-6 achter. Gelukkig weet hij zich terug te knokken tot 9-9. Op 10-10 komt Juul met een randbal 11-10 voor en weet de game met 13-11 te winnen. Ook de tweede game is weer spannend en op 6-5 weet Tom een prachtige terugspeelbal de stand gelijk te trekken. Daar is Juul even door aangeslagen en ondertussen haalt Tom de game binnen met 11-7. De derde game gaat ook gelijk op en op 9-9 weet Tom een aanvallende toverbal uit zijn batje te toveren, waarna hij de game met 11-9 binnen haalt. In de vierde laat Tom zijn klasse zien en wint met 11-2 en staat het 2-1.

Rik en Tom spelen het dubbel tegen David en Pepijn en daarin zijn ze nét iets beter. In de eerste game komen ze met 11-10 achter, maar weten toch te winnen met 13-11. In de tweede speelt Tom iets minder, maar slaat Rik zijn topspinballen allemaal goed. Samen weten ze hem te winnen met 11-9 en in de derde slaan ze toe met 11-7: 3-1. Het wordt ook nog eens 4-1, want Rik wint van Pepijn in drie games met 8, 7 en 6. Daarna komt Smash op stoom en moet Jari tegen Juul spelen. In de eerste game is Jari aan het eind iets te gretig en verliest hij met 10-12. In de tweede game komt hij met 4-0 achter, maar weet zich met goed spel terug te vechten tot 10-6. Vervolgens maakt Juul de beslissende slagen en wordt het 10-10. Met een netbal en een mooie smash laat Jari zijn tanden zien en wordt het 12-10. De derde gaat naar Juul en de vierde naar Jari. In de beslissende vijfde game komt Jari met 5-0 achter en die kloof is niet meer te dichten. Juul wint met 11-3 en staat het 4-2.

Het wordt zelfs 4-3, want Tom kan zijn draai niet echt vinden tegen David. De eerste wordt 11-3 voor David, de tweede 11-7 voor Tom. De derde weer voor David met 13-11 en in de vierde weet Tom enkele matchpoints te overleven en wint met 15-13. Alles komt samen in de vijfde game en daar lukt het niet meer bij Tom en wordt het 11-5 voor David. Ook Rik kan zijn derde wedstrijd niet winnen tegen Juul en dat komt omdat hij vergeet aan te vallen. Het wordt een schuifpartij en Juul trekt in vier games aan het langste einde: 4-4. Geheel tegen de verwachting in wordt het 4-5, want Tom kan het niet bolwerken tegen Pepijn. Soms zijn er mooie aanvallen te zien, maar Pepijn kan goed blokken en de meeste rallies hebben een hoog schuif gehalte. In vier games wint Pepijn. In de laatste partij speelt Jari tegen David en ook hier worden uiteindelijk vijf games gespeeld. In de laatste game wordt er gewisseld bij 5-2 voor Jari en zit een gelijkspel er nog in voor onze jongens. David komt echter terug met 7-5. Gelukkig weet Jari de rug te rechten om met 14-12 te winnen.

Wat een spanning, wat een wedstrijd en uiteindelijk blijft de wedstrijd in balans: 5-5. Er wordt nog ‘nagetafeld’ in de kantine met de jongens van Smash onder het genot van een frikadel met patat. Weer dank daarvoor en voorlopig hebben de jongens toch mooi 13 punten in de promotieklasse. De volgende keer wacht een (nog) zwaardere kluif tegen Scylla.

Hans Baetens

ClubgebouwtwitterfacebookTafeltennisvereniging TOGB is gevestigd in 'Den Opper'