Tafeltennis   |   Ultimate Tafeltennis   |   Darts   |   Jeu de Boules   |   Klaverjassen

Jeugd 1 start met winst

Zaterdag 27 januari ging de voorjaarscompetitie voor de jeugd van TOGB Tafeltennis van start.

Het eerste team van TOGB speelt daarbij in de kampioensgroep om het kampioenschap van Nederland. In een halve competitie strijden de 8 teams in deze groep om de eerste 4 plaatsen, waarna via een play-off de kampioen bekend gaat worden. Jeugd 1 van TOGB startte met een thuiswedstrijd tegen het Venrayse Red Stars, geen onbekende tegenstander voor de TOGB-ers. TOGB speelt sinds het vertrek van Jadde van Voorthuijsen wekelijks in dezelfde opstelling: Milo de Boer, Jonathan Claus en Leroy Heemskerk. Halverwege de wedstrijd tegen Red Stars keek TOGB tegen een 2-3 achterstand aan. Zowel Jonathan Claus (in 3 games) als Leroy Heemskerk (in 4 games) konden het beiden niet bolwerken tegen Emma van der Zanden en ook hun gezamenlijk dubbelspel ging verloren (in 5 games). Alleen de eerste enkelspelen van Milo de Boer (tegen Sem van Gameren)en Leroy Heemskerk (tegen Willem van der Zanden) leverden winst op. Met die 3 punten had Red Stars blijkbaar wel zijn kruit verschoten, de laatste 5 partijen gingen allen naar TOGB. Al stribbelde Emma van der Zanden ernstig tegen in de partij tegen Milo de Boer (11-7 in de 5e game). Uitslag derhalve 7-3 in het voordeel van TOGB. Een mooie start, waarmee coach Michel de Boer en zijn mannen tevreden mogen zijn. Het talrijke publiek in clubgebouw Den Opper heeft afgelopen zaterdag kunnen genieten van mooi tafeltennis. Aanstaande zaterdag treedt TOGB in Den Haag aan tegen het 2e team van HTTV-070. HTTV-070 speelt met 2 teams in deze Kampioensgroep.

Jeugd 2 van TOGB komt deze competitie uit op Landelijk B-niveau, een niveau hoger dan afgelopen najaar. Thuis kreeg dit team Tanaka 1 uit Etten-Leur op bezoek. Er gingen diverse partijen in 4 en 5 games, maar aan het einde van de middag stond er toch 0-10 op het bord. En dat was even slikken voor Mark Heezen, Elly Luo en Tom Luyken (de vervanger van de zieke Ivar Noordam).

Jeugd 3 (Promotieklasse) speelde uit in Katwijk tegen Rijnsoever 1 en kwam met een 2-8 overwinning naar huis. Rik Baetens en Tom Luyken boekten ieder 3 winstpartijen, Jari de Klerk won 2 maal. Het dubbelspel ging verloren.

Jeugd 4 komt eveneens uit in de Promotieklasse en boekte uit bij Doing 1 in Zoetermeer een 4-6 overwinning. Luc Grünbauer won 3 partijen en Cornée van Koppen won 2 partijen. Piotr van Dijk bleef met lege handen. Het dubbelspel leverde het 6e punt op voor TOGB.

De overige teams: Jeugd 5 kwam tot een 7-3 overwinning, Jeugd 6, 7 en 8 verloren.

Aad Wijsman

ClubgebouwtwitterfacebookTafeltennisvereniging TOGB is gevestigd in 'Den Opper'