Tafeltennis   |   Ultimate Tafeltennis   |   Darts   |   Jeu de Boules   |   Klaverjassen

Clubkampioenschappen Senioren

Nadat zaterdag de jeugd om het clubkampioenschap had gestreden, mochten zondag 21 januari de senioren dit doen. In totaal deze zondag 30 deelnemers ( 26 senioren + 4 jeugdleden die zich geplaatst hadden bij de eerste 4 van de jeugd).

Op verzoek waren alle deelnemers om 9.30 uur aanwezig, om in te spelen en om de toernooileiding voldoende tijd te geven voor de start om 10.00 uur. Helaas is dit laatste niet gehaald. De deelnemers werden verdeeld in een A-, een B- en een C-groep, ieder met 10 man. In elke groep werd in 2 poules van 5 gestreden om de eerste 4 plaatsen, waarna de 8 geplaatsten een knock-out speelden (nummer 1 uit poule 1 tegen de nummer 4 uit poule 2 , etc ) Van de geplaatsten bij de Jeugd (Milo de Boer, Leroy Heemskerk, Rick Bakker en Tom Luyken) meldde Leroy zich zondagmorgen helaas ziek af. Milo en Rick speelden in de A-groep, Tom in de B-groep.

In de A-groep ook good-old Leon Vijverberg, die dit niveau wel eens wilde meemaken. In de A-groep vielen na de poulewedstrijden Willy Lia en Patrick Bakker af. De rest ging de knock-out in. Na een ronde bleven Philip Buitendijk, Milo de Boer, Ronald Vijverberg en Maarten Nouwen over. Maarten schakelde vervolgens verrassend Ronald Vijverberg uit en Milo won van Philip Buitendijk. Finale dus Milo de Boer tegen Maarten Nouwen. In de voorronde hadden ze elkaar al getroffen en won Milo in 5 games. In de finale liep het anders: Milo nam steeds een voorsprong in de game, maar Maarten vocht zich steeds weer knap terug. Wat denk je van 6-1 in de 3e game naar 6-9! Het verloop in games was uiteindelijk 0-1 voor Maarten, 1-1, 1-2 voor Maarten, 2-2. In de beslissende 5e game nam Maarten direct een tweetal punten voorsprong en die voorsprong gaf hij niet mee af. Maarten, spelend bij Het Spaarne in de 3e divisie, was hier heel blij mee, eindelijk een keer CLUBKAMPIOEN. Jeugdkampioen Milo de Boer werd dus netjes 2e. Maarten en Milo, gefeliciteerd!

In de B-groep plaatste jeugdspeler Tom Luyken zich keurig als 2e in de poule bij de laatste 8, in de knock-out moest hij echter direct zijn meerdere erkennen in Ton Kerver. Tot de laatste 4 drongen door Michiel Vijverberg, zoon Richard Vijverberg, Ton Kerver en Peter van Zomeren. Met 2 alles-of-niets ballen in de 5e game schakelde Richard vervolgens zijn vader uit, Peter won van Ton. In de finale tussen teamgenoten Richard Vijverberg en Peter van Zomeren trok de laatste aan het langste eind. Eerste dus Peter van Zomeren, tweede Richard Vijverberg. Beiden van harte!!

In de C-groep tenslotte vielen na de voorronde Adrie van Lienden en Piet Brand af. In de knock-out plaatsten Alex Vonk, Ben Straver, Dik Docter en Bonte de Jong zich bij de laatste 4. Alex won vervolgens van Ben en Bonte won van Dik. De finale Alex Vonk – Bonte de Jong ging naar Alex Vonk. Alex en Bonte, gefeliciteerd! Om 16.45 uur waren alle beslissingen gevallen. Er was lekker getafeltennist. Met dank aan de toernooileiding, de barmensen en de aanwezige supporters.

Aad Wijsman

ClubgebouwtwitterfacebookTafeltennisvereniging TOGB is gevestigd in 'Den Opper'