Jeugd verslag team 3

Zaterdag 27 januari gaat de voorjaarscompetitie 2018 van start voor team TOGB 3 in Katwijk. Rik, Jari en Tom nemen het op tegen Rijnsoever 1 en Niels, Bjorn en Olaf zijn de tegenstanders.

Coach Rob laat de jongens goed inspelen en bespreekt met de jongens de indeling en tactiek. Jari speelt zijn eerste wedstrijd tegen Bjorn en in de eerste game is er geen vuiltje aan de lucht. In de tweede gooit Bjorn het roer echter om en trekt hij aan het langste eind. Uiteindelijk valt de beslissing in een vijfde game en komt Jari 5-9 achter. Hij weet zich terug te vechten tot 8-9, maar tocht weet Bjorn het winnende punt te maken: 1-0 voor Rijnsoever. Rik speelt zijn eerste wedstrijd tegen Olaf en hij laat er geen gras over groeien met 4, 4 en 5 is hij duidelijk de betere speler. Ook Tom is dat in zijn wedstrijd tegen Niels, maar in de eerste game is hij nog niet scherp genoeg en die verliest hij met 17-19. In de drie games daarna zet hij het recht met 6, 7 en 5.

Met een 2-1 voorsprong gaan Tom en Jari dubbelen tegen Bjorn en Niels en lonkt het derde punt. Dat blijkt echter een illusie te zijn, want Tom/Jari zitten helemaal niet in de wedstrijd en spelen niet goed genoeg. Met drie maal 11-9 wint Rijnsoever en staat het zomaar 2-2. Na het dubbel mag Jari blijven staan en is Olaf zijn tegenstander. In de eerste game is Jari nog van slag van de dubbel en verliest met 11-5. In de tweede laat hij zien wat hij waard is en na een 2-0 achterstand, wint hij met 11-6. Uiteindelijk wordt het weer een vijfde game en door het missen van enkele smash ballen komt hij 3-6 achter. Gelukkig weet hij het tij te keren, wordt het 7-7 en uiteindelijk 11-7 voor Jari en maakt hij de pot af met een geweldige smash: 3-2 voor TOGB.

Tom speelt vervolgens twee wedstrijden achter elkaar, want hij moet nog invallen in het tweede. Tegen Bjorn heeft hij alleen wat moeite in de tweede game, maar wint in drieën. Tegen Olav moet hij een game laten lopen, omdat sommige makkelijke ballen niet goed vallen. Toch heeft Tom veel meer klasse en wint in vier games. Dat is gewoon goed en 100% in de eerste wedstrijd.

Ook Rik gaat daarvoor en zet Niels eenvoudig weg in drie games met 7, 6 en 4. Het meegereisde publiek geniet van enkele mooie openingen. Jari speelt zijn laatste wedstrijd tegen Niels en wint dit keer met goed spel in drie games. Rik mag de laatste wedstrijd spelen en heeft het even moeilijk in de eerste game, die hij wint met 13-11. De tweede en derde gaan weer relatief eenvoudig en zo speelt hij ook 100% en wordt het terecht 8-2 voor TOGB. Coach Rob geeft de jongens een compliment onder de vermelding dat er in het dubbel nog wel stappen moet worden gemaakt. Misschien iets voor op de training. Wat een start in de promotieklasse en volgende week tegen Smash zullen ze echt worden getest, maar de eerste 8 punten pakt niemand meer af.

Hans Baetens