Tafeltennis   |   Ultimate Tafeltennis   |   Darts   |   Jeu de Boules   |   Klaverjassen

Jeugdkampioenschappen 2018

Zaterdag 20 januari vinden de jeugdkampioenschappen tafeltennis plaats bij TOGB. Van Ed (wedstrijdleider), Aad en Jan horen we dat er veel jeugdleden meedoen.

Welgeteld 29 en dat is echt meer dan vorig jaar. Waren er vorig jaar twee poules, nu zijn er vier. In poule A zitten negen spelers: Leroy, Milo, Dennis, Ivar, Mark Heezen, Elly, Rick, Tom en Jari. Poule B bestaat uit Rik, Luc, Milan, Piotr, David, Bram, Ilse en Tessa. In poule C strijden Mark van Gijzen, Birgit, Felicity, Renee, Chris en Delano. En in de laatste poule spelen Björn, Misha, Gjalt, Koen, Celina en Kristel.

Om half tien vinden de eerste wedstrijden plaats in ‘Den Opper’ en het wedstrijdschema is zo opgesteld dat de eerst geplaatste speelt tegen de laagst geplaatste, de nummer twee tegen de een na laagste enz. In poule A worden er negen rondes gespeeld en het niveau is hoog. Vooral Tom laat van zich spreken, want hij wint van Ivar, Mark en Elly. Maar ook het kersverse lid Rick laat zien wat hij waard is, want hij verliest alleen maar van de spelers uit het eerste. Daar maken Leroy en Milo deel van uit en zoals verwacht spelen ze samen voor de titel. Trok Leroy vorig jaar nog aan het langste eind, nu wordt hij door Milo van de troon gestoten in drie games. Gefeliciteerd Milo, je mag jezelf een jaar lang jeugdkampioen van TOGB noemen.

In de tweede poule is Rik als eerste geplaatst en na zeven rondes laat hij zien dat die inschatting terecht was. Hij verliest maar één game. Maar ook de nummer twee doet van zich spreken. David verliest alleen van Rik en wint zijn andere wedstrijden allemaal in drie games. Helaas heeft Luc zijn dag niet en zal weer de nodige trainingsuren moeten maken.

De spannendste wedstrijden zijn dit jaar in poule drie. De strijd om de eerste plaats is echt een thriller en er worden de meeste vijf setters gespeeld. Brigit en Mark winnen uiteindelijk allebei vier wedstrijden. Maar toch wint Brigit uiteindelijk, want ze heeft één game meer gewonnen dan Mark en ook het onderlinge duel was voor Brigit. Klasse.

In de laatste poule is het ook dringen geblazen en zijn de talenten voor de toekomst te zien. Gjalt en Celina zien dat de andere vier om de prijzen strijden en uiteindelijk gaat het tussen Misha en Kristel. Misha had zijn eerste wedstrijd tegen Celina verloren en Kristel verliest ook maar een wedstrijd. Die tegen Misha en daardoor trekt hij aan het langste eind.

Om vijf uur vindt de prijsuitreiking plaats en Mark Heezen doet het woord en Aad is de fotograaf. Iedere deelnemer wordt vernoemd en de nummer 1, 2, en 3 mogen op het podium plaatsnemen. De nummers 1 en 2 krijgen een mooie beker en zo komt er een einde aan een zeer geslaagd toernooi. Dank aan de organisatoren, de supporters en natuurlijk ook aan alle deelnemers. Tot volgend jaar.

Hans Baetens

image2 19image1 17image3 21