Elly Luo Zuid-Hollands kampioen

Op zaterdag 13 januari was TOGB met een afvaardiging bij de Zuid-Hollandse kampioenschappen aanwezig.

Rik Baetens was als eerste geplaatst van alle kadetten en maakte deze rol in zijn poule waar door alle twee de wedstrijden ruim te winnen. In het hoofdtoernooi wist Rik de finale te bereiken maar hier moest Rik in vijf games zijn meerdere erkennen in de als tweede geplaatste Dirk Imanse van TTV Papendrecht.
Milan de Witte moest in de halve finale ook in de maximale vijf games zijn meerdere herkennen in dezelfde Dirk Imanse, nadat ook Milan al zijn poulewedstrijden had gewonnen.
Het dubbeltoernooi speelde Milan met Bram Winkelman. In de poule werden ze tweede wat helaas niet genoeg was voor het hoofdtoernooi.
Bram werd ongeslagen eerste in zijn poule wat hem een plek in het hoofdtoernooi opleverde. Hier moest hij in de kwartfinale zijn meerdere erkennen in Rick Archer van Taverzo. Dit leverde Bram nog een kans op om te laten zien wat hij waard was door voor de plekken 5 t/m 8 te spelen. Dit afvalschema wist Bram te winnen. Nieuw trainingslid Rick Bakker en Jari de Klerk waren bij elkaar in de poule ingedeeld. Voor Jari pakte de poule niet goed uit, hij wist geen partij te winnen. Rick werd in dezelfde poule tweede en bereikte daarmee de tussentijds voor het hoofdtoernooi, welke Rick wist te winnen. In het hoofdtoernooi wist Rick de halve finale niet te winnen van zijn dubbelpartner Nico Leeuwenburg van Alexandria ‘66, waarna hij zijn meerdere moest erkennen in de wedstrijd om plek 3/4 tegen Bas van der Salm van Spinmill. In het dubbeltoernooi zat het Rick en Nico niet mee en werden ze tweede in de poule, wat niet genoeg was voor de vervolgrondes.
Dennis Hu was ingedeeld in de Junioren B en Kadetten A klasse. Hier wist Dennis zijn poule niet te doorstaan en kwam in het troosttoernooi terecht, welke hij wel wist te winnen. Dennis speelde het dubbeltoernooi met Dennis Roggeveen van Taveba. De poulefase wisten ze te winnen en in de afvalronde verloren ze in de halve finale van Willem Lock/Kastriot Saracini. Ivar Noordam was in dezelfde klasse als Dennis ingedeeld. Hij wist de poule ook niet door te komen en kwam in het troosttoernooi terecht. Hierin moest Ivar zich gewonnen geven ik de halve finale tegen Benjamin Slijper van Taverzo. In het dubbeltoernooi speelde Ivar met Tom Luyken. In de poule wisten ze één wedstrijd te winnen, wat niet genoeg was voor een vervolgronde. Tom wist in zijn individuele poule alle wedstrijden te winnen waardoor hij in het hoofdtoernooi terecht kwam. In de halve finale wist Tom het niet te winnen van Dennis van Beek.
Björn de Boer speelde zijn eerste grote toernooi, maar wist helaas nog geen partij in winst om te zetten.
Elly Luo was als eerste geplaatst bij de meiden junioren en was de favoriet voor het kampioenschap. Deze favorietenrol wist ze dan ook ruimschoots waar te maken door haar poule ruim te winnen. In de halve finale probeerde oud TOGB-ster Daniëlla van der Raaf het Elly nog moeilijk te maken maar het mocht niet baten. In de finale wist Elly door de laatste game met 11-1 te winnen Zuid-Hollands kampioen 2018 te worden!
TOGB heeft het afgelopen jaar aan voldoende toernooi meegedaan om weer een JAWS-prijs te mogen ontvangen. De JAWS-prijzen worden elk jaar uitgereikt door de afdeling West aan clubs die het meest vertegenwoordigd zijn op bepaalde jeugdtoernooien. TOGB heeft de afgelopen jaren al meerdere mooie geldbedragen mogen ontvangen.

Rest het om Aad Wijsman, Jan v/d Driessche en Philip Buitendijk te bedanken voor het coachen.