Kerstkippenkup 2017

Op de donderdag voor Kerst werd door de senioren weer gespeeld om de KerstKippenKup. Ook de oudere jeugd had hiervoor een uitnodiging ontvangen. Er werd gespeeld om Kerstbout, kippen dus.

Om 20.30 uur gingen 34 spelers van start, waaronder 4 jeugdspelers. Verdeeld over 6 poules van 5 resp. 6 spelers. Gespeeld werd volgens het Onderlinge-systeem: 5 wedstrijden van 4 games in de 6-kamp en 4 wedstrijden van 5 games in de 5-kamp.
Tegen 24.00 uur werd pas het laatste balletje geslagen. Een poule had er al een vakantie-tempo in zitten. De prijsuitreiking liet daarom wat op zich wachten.
Winnaar in poule 1 werd jeugdspeler Mark Heezen. Hij werd daarmee winnaar van de “Wisselkip”, een rubberen piepkuiken. Hij mocht dit kleinood even vasthouden en op zijn verzoek ook een weekje mee naar huis nemen.
Winnaars in de andere poules werden Richard Vijverberg, Aad Wijsman, Jan vd Driessche, John Brand en Herman Visser/Loek Vis. Helaas voor deze spelers betekende dat volgens de Sjaak van der Stoep-logica niet automatisch een kip, daar werd per poule om geloot. Wie de gelukkigen waren? Ik weet het niet meer.
Onder de overige deelnemers werd er vervolgens nog een aantal kippen verloot. Diverse blije gezichten verlieten Den Opper, hun Kerst kon niet meer kapot.
Achter de bar zorgde het duo Dennis Immerzeel en Cees-Jan van der Stoep voor de drankjes en af en toe ’n kippenvleugeltje. Dat deden ze goed. Het werd ook wat later. Heren bedankt!

Aad Wijsman

20171221 Winnaar KerstKippenKup