Lid/Niet-lid-toernooi 2017

Zaterdag 16 december werd bij ttvTOGB het Lid-/Niet-Lidtoernooi gehouden.

Een toernooi bedoeld om mensen kennis te laten maken met tafeltennis. Het is een koppeltoernooi. Een Lid vormt hierbij een koppel met een Niet-Lid. Er hadden zich dit keer 18 koppels opgegeven, die een beetje naar sterkte en met een mix van jong en oud werden verdeeld over 3 poules van zes. Bij de deelnemers diverse vaders, ‘n moeder, ‘n zoon, ‘n oom, ‘n neef, ‘n sportmaat, een vriend of vriendin. En van alle leeftijden. Ook enkele van de jongste leden hadden zich met een partner opgegeven. Bravo! De wedstrijdleiding voor die dag was in handen van Luc Grünbauer, Ivar Noordam en Aad Wijsman. In de poules speelden alle koppels een keer tegen elkaar. Het Lid speelde hierbij tegen het Lid van de tegenstander, het Niet-Lid tegen het Niet-lid en daarna gezamenlijk een dubbel. 3 Partijen dus. Elke partij ging over 3 volle games. En dit over 5 rondes. “Best pittig” hoorde ik af en toe. Elke ronde waren alle koppels tegelijk in de zaal bezig. Er werd op 9 tafels gespeeld. Zo’n 45 minuten spelen, 15 minuten pauze en dan de volgende ronde. Dit gaf tijdens de pauzes sfeer in de kantine, maar betekende ook flink aanpakken achter de bar. Er zijn heel wat tosti’s en broodjes door heen gegaan. Na een welkomstwoordje en korte uitleg van wat de bedoeling was konden om 10.15 uur de wedstrijden aanvangen. Rond 15.00 uur was de strijd zo goed als gestreden. Het was een volle zaal, er werd lekker fanatiek gestreden en er werd volop gelachen. Zo hoort het! Merel Broers probeerde haar fototoestel uit en schoot mooie plaatjes. In poule 1 ging de eerste plaats naar Ivar en vader Elebert Noordam, nipt voor het koppel Tom Luyken-jr/Tom Luyken-sr. In poule 2 werden Vincent Baanvinger en oom Robert Beenes eerste voor Milan de Witte en Mark van Gijzen. In poule 3 was het spannend, 3 koppels gelijk met 8 punten, waarna het saldo doorslaggevend was: 1e Bram Winkelman/Sam van Woudenberg, 2e Ilse van Es en neef Kevin van Es, 3e Misha Heyman en vader Thomas Heyman. De aanmoedigingsprijs ging naar Hidde Voogt en zijn vader Frans-Jan. De prijsuitreiking werd in de speelzaal gehouden. Na de groepsfoto werd gezamenlijk de zaal weer in orde gemaakt. Was zo gepiept. Met dank! Ook met dank aan de barmedewerkers en aan de belangstellenden. Was gezellig!

Aad Wijsman

Uitslagen van de tafeltennismeerkampen:
Poule 1:
1e Ivar Noordam en vader Elebert Noordam
2e Tom Luyken-jr en vader Tom Luyken-sr
3e Jasmijn Nolles en vader Rieny Nolles
4e Luc Grünbauer en Kristel Luyken
5e Adrie van Lienden en zoon Menno van Lienden
6e Hans de Boe en sportmaat Glyn Stoker

Poule 2:
1e Vincent Baanvinger en oom Robert Beenes
2e Milan de Witte en Mark van Gijzen
3e Roel Vieveen en vader Wilco Vieveen
4e John Brand en sportmaat Dick Lobik
5e Bianca Rook en zwager Gerard Stam
6e Marco de Witte en vader Jan de Witte.

Poule 3:
1e Bram Winkelman en vriend Sam van Woudenberg