Top toernooi in Assen

Op zaterdag 17 december wordt het jeugdranglijst toernooi in Assen gespeeld. Ivar Noordam en Mark Heezen ontmoeten Rik Baetens om negen uur op de parkeerplaats bij sporthal ‘De Spreng’.

Ivar en Mark komen rechtstreeks uit Berkel en Rik had een nachtje in de camper geslapen. Na een goede warming-up bijt Ivar de spits af in poule B om precies tien uur. Ivar zit gelijk goed in de wedstrijd en wint met 3-0. Zelf is Ivar nog niet tevreden over zijn backhand opening, maar dat is dan ook een van de weinige dingen die beter kunnen. Hij steekt namelijk met kop en schouders boven de rest uit en uiteindelijk weet Ivar alle zes de wedstrijden in zijn poule met 3-0 te winnen. Een geweldige prestatie ! Mark speelt ook bij de junioren en in poule A heeft hij net als Ivar ook zes tegenstanders. Ook Mark weet al zijn partijen te winnen, maar heeft het iets minder makkelijk als Ivar. Zeker zijn laatste partij om de eerste plaats tegen Henk Jansma van FTTC is een prachtige wedstrijd. Mark trekt in vijf games uiteindelijk aan het langste eind. Klasse Mark en samen met Ivar gaan ze door naar het hoofdtoernooi.

De derde deelnemer van TOGB is Rik en die speelt bij de kadetten. Hij is ingedeeld in poule A en opent tegen Bram van Es van Bit.nl. In de eerste game moet Rik nog warm worden en verliest met 11-7. Gelukkig is hij daarna weer bij de les en stuurt Bram met 6, 5 en 4 het bos in. Zijn tweede partij tegen Ids Koster is een walk-over en ook Sem Koster kan geen potten breken tegen Rik. In zijn laatste partij krijgt Rik tegenstand van Lukas Petzinger van GTTC Groningen. De eerste game wint Rik met 13-11, maar in de tweede lukt het even niet. Het komt uiteindelijk aan op een vijfde game en daar komt Rik met 10-9 voor. Op die stand neemt Rik zelf een time-out en hoopt daarmee Lukas uit zijn ritme te halen. Die opzet lukt helemaal, want Lukas serveert fout na de hervatting. Rik wordt dus net als Mark en Ivar eerste in de poule.

Op naar het hoofdtoernooi. In het hoofdtoernooi moet Mark tegen Stan Holsappel in de halve finale. Het is een spannende wedstrijd en Mark moet echt aan de bak. Geconcentreerd speelt hij voor elk punt en weet de pot in vijf games binnen te halen. Ivar moet het opnemen tegen Henk Jansma en op de een of andere manier krijgt Ivar geen vat op het spel van Henk. Wat Ivar ook probeert hij moet in drie games met 7, 8 en 6 het hoofd buigen. Jammer, maar een gedeelde derde plek en een beker is een prachtige prestatie. In de finale bij de junioren komen dus twee bekenden elkaar tegen: Mark tegen Henk. De eerste game gaat redelijk gemakkelijk naar Henk met 11-4. In de tweede game komt Mark met goed spel met 8-5 voor, maar schakelt Henk een tandje bij en wint met 11-8. Gelukkig heeft coach Marcel enkele goede aanwijzingen en wint Mark de derde game met 11-5 en de vierde met 14-12. Het komt dus aan op een vijfde game en helaas trekt Mark net aan het kortste eind.

Rik moet in zijn kwart finale tegen een oude bekende van het Tilburg toernooi: Thijs Fortijn. Ook hier verliest Rik de eerste game, maar trekt daarna hard door. Met 4, 8 en 4 speelt hij Thijs van de tafel. In de halve finale moet Rik het opnemen tegen Guus van der Horst van GTTC Groningen. Rik staat gelijk goed achter de tafel en speelt goed aanvallend tegen Guus en wint de eerste game met 11-7. Dat smaakt naar meer en coach Ivar neemt zijn rol serieus. In de tweede game komt Rik met 1-5 achter, maar weet met een paar mooie ballen de game binnen te halen met 11-9. Ook in de derde komt Rik met 1-4 achter en ook nu toont hij karakter en wederom met 11-9 trekt hij aan het langste eind en staat in de finale. In de finale komt Rik wederom een oude bekende tegen: Sam Keijsers van TIOS’51. In Tilburg verloor Rik in de halve finale en ook nu krijgt Rik geen vat op het spel van Sam en wordt het 3-0 voor Sam. Heel jammer, maar Rik kan terug kijken op een prima prestatie en de beker voor de tweede plaats is er niet minder mooi om. Gefeliciteerd jongens. Al met al is het een geweldige dag voor TOGB met één derde plaats en twee tweede plaatsen.

Hans Baetens

25394757 1767814260191347 8206034697205077367 o