Jeugd 1 sluit ongeslagen af

Zaterdag 9 december waren de laatste wedstrijden van de najaarscompetitie.

Jeugd 1 ging op bezoek bij Red Stars 1 in Venray. Ook dit keer werden er weinig punten verspeeld. Uitslag 2-8 in het voordeel van TOGB. TOGB handhaafde daarmee de ongeslagen status. Aan TOGB-zijde pakte Leroy Heemskerk alle 3 zijn partijen, Jonathan Claus en Milo de Boer moesten beide 1 maal de tegenstander feliciteren. Jonathan verloor van Sem van Gameren, Milo de Boer moest zijn meerdere erkennen in Emma van der Zanden. Het dubbelspel werd door TOGB in winst omgezet. TOGB eindigde hiermee met 84 punten op de 1e plaats, gevolgd door het Nijkerkse REGA 1 met 60 punten. Kampioen met een ruime voorsprong. Een mooie prestatie van coach Michel de Boer en zijn mannen. Eind januari start de strijd om het Kampioenschap van Nederland. Hiervoor plaatsten zich naast TOGB de teams van REGA (Nijkerk), Red Stars (Venray), HTTV-070 1 en 2 (Den Haag), Hotak’68 (Hoogerheide), HelwegenPeters/Westa (Wessem) en HBC (Heemstede).

Jeugd 2 van TOGB (Landelijk C) kreeg het Amsterdamse Tempo Team 1 op bezoek, dat nog een paar puntjes nodig had voor het kampioenschap. De uitslag werd 3-7 in het voordeel van Tempo Team. De toeschouwers hebben mooie partijen gezien, maar meer dan 3 punten voor TOGB was niet reëel. Elly Luo pakte 2 winstpartijen en Mark Heezen 1. Ivar Noordam kwam steeds iets te kort. Het TOGB-team, voor het eerst spelend op Landelijk niveau, eindigde met 46 punten op de 4e plaats en handhaafde zich hiermee.

Jeugd 3 (Promotieklasse) kreeg Smash(M) uit Monster op bezoek en won nipt met 6-4. Tom Luyken schreef 3 partijen op zijn naam, Roel Vieveen en Cornée van Koppen wonnen ieder 1 maal. Het dubbelspel was voor TOGB. Door deze overwinning steeg TOGB op de ranglijst van plaats 5 naar plaats 4 en wist zich zodoende (met een verschil van 1 punt) te handhaven in de Promotieklasse.

De overige teams: Bij Jeugd 4 en Jeugd 5 werd het feestvieren. Door een overwinning werden deze teams beide kampioen. Jeugd 4, bestaande uit Jari de Klerk, Piotr van Dijk, Rik Baetens en Luc Grünbauer deden dat in de 1e klasse. Jeugd 5, bestaande uit Tessa Bröker, Milan de Witte en Bram Winkelman deden dat in de 4e klasse. Keurig! Jeugd 6 had nog een theoretische kans op het kampioenschap, maar ondanks een 9-1 overwinning, bleef het bij theorie. Zij bleven deze competitie wel ongeslagen. Jeugd 7 verloor haar laatste wedstrijd met 8-2 en Jeugd 8 sloot winnend af met 7-3.

In januari zijn de Afdelingskampioenschappen en de Clubkampioenschappen, eind januari gaat de voorjaarscompetitie weer van start.

Aad Wijsman