Tafeltennis   |   Ultimate Tafeltennis   |   Darts   |   Jeu de Boules   |   Klaverjassen

DHC 1 kan het kampioensfeest van Team 4 ook niet bederven

Om 12.00 uur begint op zaterdag 2 december de wedstrijd DHC tegen TOGB 4 in Delft. Piotr, Luc en Rik nemen het op tegen oude bekenden Rik, Rob en Martijn.

Omdat Luc vandaag eerder weg moet mag hij gelijk aan de bak en is Rob zijn eerste tegenstander. Luc laat daarin overduidelijk zien dat hij een betere speler is en zet Rob met 7, 5 en 5 aan de kant: 0-1. Daarna wacht hem een moeilijkere tegenstander: Rik. De eerste game zien we mooi spel en tot verbazing van de toeschouwers speelt Rik voor zijn doen wat slordig. Luc maakt daar optimaal gebruik van en wint met 9-11. Ook de tweede gaat naar Luc toe met 11-13 en er hangt een verrassing in de lucht. Helaas denkt Rik daar heel anders over en schakelt een tandje bij. De derde en vierde game gaan met 11-9 en 12-10 naar hem. Alles komt dus aan op een beslissende vijfde en dan zit Luc er een beetje doorheen. Het wordt 11-5 en 1-1. Piotr speelt zijn eerste wedstrijd tegen Marijn en in de eerste game moet Piotr nog wakker én warm worden. Marijn tikt hem kansloos met 4 van de tafel. Gelukkig weet Piotr zich te herpakken en lopen de openingen wat beter: 7-11. De derde gaat naar Marijn en de vierde naar Piotr, dus ook hier een vijfde game. Die wordt wel heel spannend en het wordt 10-10. Uiteindelijk geeft de service van Marijn de doorslag en verliest Piotr met 12-10: 2-1 (achter). Luc mag gelijk daarna zijn laatste wedstrijd spelen en treft in Marijn een gelijkwaardige opponent. De service van Marijn blijft gevaarlijk en zijn forehand komt soms ook hard door. Luc blijft echter goed bij de les en weet met veel topspin en de service op de backhand zijn punten binnen te halen. Het worden wel vijf games, maar in de vijfde zet Luc met 11-7 de wedstrijd naar zijn hand: 2-2.

Luc is moe gestreden en kan snel naar huis. Het dubbel wordt vandaag gespeeld door Rik en Piotr en ze nemen het op tegen Rik/Rob. De eerste game gaat met overtuigd spel van vooral Rik met 6 naar onze jongens. In de tweede game wordt het spannend.  Piotrs opening niet lukt en Rik niet alles kan rechtzetten. Toch winnen ze met 12-14 en dat is op karakter en knap. De derde weet DHC te winnen en de vierde gaat met goed spel naar TOGB en wordt het 2-3 (voorsprong). Rik mag achter de tafel blijven staan en treft Rob. Die wint hij in drie games, maar maakt het zichzelf moeilijk. Hij weet niet het beste in zichzelf naar boven te halen en hij vindt dat hij slecht speelt. Ach, als de score 7, 9 en 7 is, valt dat toch best mee: 2-4. Piotr speelt zijn tweede wedstrijd tegen Rik en daarin laat Rik zien waarom hij een ELO rating van boven de 1.000 punten heeft. Piotr krijgt geen kans met 6, 3 en 6: 3-4. Rik mag het vervolgens opnemen tegen Marijn en daar heeft hij nog een appeltje mee te schillen. Thuis wist Rik nét niet te winnen. Furieus gaat hij uit de startblokken en wint met 11-3. In de tweede komt hij 10-8 achter, maar buigt dat met mooi aanvalsspel om naar 12-10. In de derde blijft het spannend, maar die weet Rik ook heel netjes en geconcentreerd binnen te halen: 3-5.

Ondertussen is er meer publiek gekomen en onder toeziend oog van zijn vader, speelt Piotr zijn laatste wedstrijd. In de eerste game is het nog close met 12-10, maar de tweede en derde laat Piotr zien wat hij kan en pakt hij zijn puntjes tegen Rob. Klasse en de overwinning is binnen: 3-6. Het slotakkoord is aan Rik en Rik en dat wordt de mooiste wedstrijd van de middag. De ballen vliegen over de tafel en soms zien de toeschouwers wel 10 topspin aanvalslagen per punt. Onze Rik weet de eerste game zeer knap te winnen en wederom schakelt DHC Rik daarna een tandje erbij. Het niveau van de wedstrijd gaat zelf nog verder omhoog en de zenuwen bij de spelers ook. Het komt aan op een vijfde game en daar is het geluk net iets meer aan de kant van DHC Rik waardoor hij aan het langste eind trekt. Jammer voor onze Rik, maar het was een schitterende wedstrijd en TOGB 4 heeft toch mooi weer gewonnen: 4-6. Echt goed gedaan en nu zich het kampioenschap er voor bijna 100% in en waarschijnlijk ongeslagen. Vet hoor !

Hans Baetens

ClubgebouwtwitterfacebookTafeltennisvereniging TOGB is gevestigd in 'Den Opper'