Alexandria '66 2 krijgt pak slaag van team 4

Op een wisselvallige zaterdag 25 november  nemen Jari, Luc en Rik het op tegen Demi, Kylian en Anne van Alexandria'66.

Op een wisselvallige zaterdag 25 november nemen Jari, Luc en Rik het op tegen Demi, Kylian en Anne van Alexandria’66. Om 14.00 uur bijt Rik de spits af tegen Anne. Rik voelt zich helemaal in zijn element achter de tafel die vandaag in de lengte staat en stuurt Anne met 11-5 het bos in. Daar is Anne het helemaal niet mee eens en wint de tweede game met 8. Gelukkig krijgt Rik goede tips van zijn coach en pakt redelijk eenvoudig de derde en vierde game: 1-0. Jari speelt zijn eerste wedstrijd tegen Demi en dat is geen makkie. De eerste game gaat in een spannende strijd naar Demi met 9-11. Daarna schakelt Jari een tandje bij en zien we mooie aanvallende rallies over en weer. De tweede game gaat met 7 naar Jari en de derde zelfs met 3. In de vierde game staat Jari met 9-7 voor en is de winst binnen handbereik. Demi weet echter een paar mooie punten te maken met haar harde voorhand en haar blok doet de rest. Gelukkig trekt Jari toch aan het langste eind met 12-10: 2-0. De laatste partij voor de dubbel mag Luc het opnemen tegen Kylian en daarin laat Luc zien dat hij toch wel een maatje te groot is. Zijn service loopt goed en met de topspin weet Kylian niet echt raad. Het is dat Luc in de derde game wat foutjes maakt, maar met 6, 4 en 8 is er geen vuiltje aan de lucht: 3-0. In het dubbel spelen Luc en Rik tegen Demi en Anne. Onze jongens zijn goed bij de les en lopen meteen weg van de meiden die nog wat onwennig achter de tafel staan. Met goed spel wordt de eerste game met 11-6 binnen gehaald. In de tweede speelt Rik goed en loopt de opening van Luc niet helemaal goed, toch halen ze de game met 8 binnen. In de derde komen de meiden voor met 1-3, maar dan schakelen Rik en Luc een tandje bij en trakteren ze de toeschouwers om mooi aanvallend spel, met waar nodig de controle. Het wordt 11-6 en 4-0 in de wedstrijd. Er wordt al stiekem gehoopt op 5-0, want Jari moet tegen Anne spelen. In de eerste twee games heeft Jari de touwtjes in handen en wint met 9 en 3. Anne laat echter de kaas niet van haar brood eten en haalt de derde met 9 binnen. Jari raakt daardoor aangeslagen en wint de vierde ook niet. In de beslissende vijfde game gaat het gelijk op en krijgt Jari een matchpoint. Helaas kan hij die niet verzilveren en weet Anne met 10-12 te winnen. Even stoom afblazen in de kantine: 4-1. Rik speelt zijn tweede wedstrijd tegen Kylian en komt makkelijk 2-0 voor. In de derde laat hij even een steekje vallen, maar pakt de vierde met 11-0: 5-1. Vervolgens mag Luc het opnemen tegen Demi en in de eerste twee sets heeft Luc geen grip op het aanvallende spel van Demi. Gelukkig weet Rik hem goed te coachen en haalt Luc de derde game binnen. In de vierde komt hij met 3-7 achter, maar weet die met prachtige rallies toch met 11-9 te winnen. In de beslissende vijfde game komt Luc 9-7 voor en is de buit bijna binnen. Helaas lukt dat niet, want Demi wordt met 12-14 winnaar: 5-2. Dat blijkt tevens het laatste punt te zijn voor Alexandria’66, want Jari wint in drie games van Kylian en Luc in een spannende pot van Anne. Rik coachte Luc bij deze wedstrijd en dat ging goed, na twee games wist Luc niet meer precies wat hij moest doen. Maar Rik zorgde er mede voor dat Luc in de wedstrijd toch aan het langste eind trok. In de laatste wedstrijd laat Rik zien dat hij zijn dag heeft en weet knap te winnen van Demi door haar helemaal te ontregelen: 8-2. Echt goed gedaan jongens en ik kan niet wachten op de laatste twee wedstrijden. Het is al mooi, maar er komt nog meer moois aan. Schakel nog een tandje bij en dan worden jullie straks ongeslagen kampioen.

Hans Baetens