Team 4 laat Shot'65 met Dennis diep in het stof bijten

In ‘Den Opper’ is het op zaterdag 18 november weer gezellig druk. Op team 8 na, spelen alle teams thuis

en vandaag moet TOGB 4 het opnemen tegen de nummer 2 in de competitie: Shot’65. Dennis, Mae en Esmee zijn lekker op tijd en om 14.00 uur speelt Piotr zijn eerste wedstrijd tegen Mae. Mae is nog niet helemaal wakker en wordt met 11-4 van de tafel gespeeld. In de tweede game laat ze zien goed aanvallend te kunnen spelen en trekt ze met 13-15 nét aan het langste eind. Gelukkig kan Piotr de rust weer terug vinden en speelt hij gecontroleerd de partij uit met 7 en 10: 1-0. Jari speelt in de tweede pot tegen Dennis en dat wordt een hele kluif aangezien Dennis nog op 100% staat. Met een goed plan neemt Jari plaats achter de tafel en laat zien wat hij waard is. In de eerste game maakt Dennis wat foutjes, maar dat komt mede omdat Jari gewoon heel goed staat te spelen. Met 15-13 wordt de eerste game binnen gehaald. In de tweede en derde blijft Jari het hoge niveau vast houden en zien zijn teammaten hem ‘gewoon’ winnen met 9 en 9. Wouw, klasse Jari en 2-0. Daarna mag Rik zijn partij spelen en daar kunnen we kort over zijn. Hij tikt Esmee met 5, 3 en 8 van de tafel af. In het dubbel nemen Piotr en Jari het op tegen Dennis en Mae en dat is een spannende wedstrijd. In de eerste game komen ze voor, maar sluipen er aan het eind van de game wat foutjes in hun spel en wordt het 10-12 voor Shot’65. Gelukkig weten Piotr en Jari zich te herpakken en leggen de druk bij Shot’65 en zijn de rollen omgedraaid. Dennis en Mae laten het soms afweten en zo wordt het 4-0. Dat is echt goed. Lang laat Jari het publiek er niet van genieten, want Mae wordt in de vijfde partij in drie games aan de kant gezet. Niet dat ze slecht speelt, maar haar aanval is niet vlekkeloos en Jari speelt gewoon lekker: 5-0. Ook de 6-0 komt op het scorebord, maar Piotr heeft het niet makkelijk tegen Esmee. Zijn backhand opening hapert een beetje en Esmee kan ineens goed openen. Uiteindelijk worden het vier games en haalt Piotr de overwinning binnen met 13-11. Ondertussen heeft Rik een coach geregeld voor de wedstrijd en met Ivar aan zijn zijde neemt hij plaats achter de tafel voor zijn partij tegen Dennis. De eerst game gaat naar Dennis, maar in de tweede herpakt Rik zich en trekt de stand gelijk met 12-10. Jammer dat het Rik daarna ietwat tegenzit, maar Ivar laat zien dat hij een goede coach is. Hij probeert met een time out Rik over het dooie punt heen te krijgen. Dat lukt wel, maar helaas wordt het alsnog 6-1. Jari speelt zijn laatste partij tegen Esmee en iedereen denkt dat het een makkelijk potje wordt. Daar denkt Esmee anders over en weet zelfs een game te winnen. Jari zit er even doorheen, maar Ivar trekt zijn rug recht en Jari de overwinning naar zich toe: 7-1. Ook Rik moet aan de bak in zijn laatste tegen Mae. De eerste game gaat naar Mae en Ivar moet aan de bak. Rik zit er even helemaal doorheen, maar laat zijn team natuurlijk niet in de steek. Hij schakelt vervolgens in zijn hoogste versnelling en speelt ineens geweldig. De ballen vliegen ineens over de tafel en alles lukt. Mae breekt en met 4, 4 en 1 komt er 8-1 op het bord. Het is aan Piotr om in de laatste partij van de dag te laten zien wat hij kan en in de eerste game tegen Dennis maakt hij het spannend. Daarna is echter de pijp leeg en pakt Shot’65 het laatste puntje: 8-2. Tegen de nummer twee is dat natuurlijk een schitterend resultaat. Dank Ivar voor het invallen en met nog drie wedstrijden te spelen staat TOGB 4 er heel goed voor. En nog steeds ongeslagen in de 1e klasse. Dat noem ik …. KLASSE.

Hans Baetens