Tafeltennis   |   Ultimate Tafeltennis   |   Darts   |   Jeu de Boules   |   Klaverjassen

Afsluitende Jeu de Boules-toernooi 2017

Op zaterdag 28 oktober begonnen 28 deelnemers aan het laatste toernooi van dit jaar.

Onder redelijke weersomstandigheden werd om half 1 de eerste boule gegooid. De wind zorgde ervoor dat het toch wel fris aanvoelde. Maar het bleef gelukkig droog. De toppers in het voorlopige tussenklassement hielden elkaar goed in de gaten. Er kon immers nog van alles gebeuren bij een slechte uitslag. Na 3 rondes waren Astrid vd Torre, John vd Bulk, Gerard Vijverberg, Pauline Ham, Jan Roodenburg en Harry Docter nog ongeslagen. In de vierde ronde speelden Jan en Pauline samen tegen John en Margriet Fenijn en verloren met 13 tegen 0. Ze gingen bij Fanny langs. Astrid verloor met 13 tegen 1, zodat alleen John, Gerard en Harry nog de maximale score behielden. John en Gerard bleven in de laatste ronde winnen en voor Harry duurde het waarschijnlijk te lang deze middag. Jan nam samen met Anneke de Graaff revanche voor zijn misser in de vierde ronde en won nu met de maximale score. Nu waren Els vd Bosch en Marian vd Leijgraaf aan de beurt om bij Fanny langs te gaan.

Na afloop werd de volgende daguitslag bekend gemaakt:

1 John van den Bulk 10 punten 40 saldo
2 Gerard   Vijverberg 10 punten 37 saldo
3 Leo van den Eijnden 8 punten 34 saldo
4 Maarten   Koopmans 8 punten 32 saldo

Vervolgens werden de uitslagen van deze dag ook verwerkt in het algemeen klassement. Er waren dit jaar 8 toernooien. De 4 beste resultaten deden mee voor het algemene klassement. Onze ‘’computerdeskundige’’ Aad heeft hiervoor een mooi programmaatje gemaakt en kwam na enige tijd tot de volgende ranglijst:

1 Gerard   Vijverberg 36 punten 112 saldo
2 Jan   Roodenburg 34 punten 109 saldo
3 John van den Bulk 32 punten 103 saldo

Aan Gerard Vijverberg werd, evenals verleden jaar, de wisselbokaal uitgereikt. Hij mag hem weer een jaar bij hem op de schoorsteen of de kast zetten. Gerard van harte gefeliciteerd!!

JdB Winnaars 2017 003

De JDB Commissie