Tafeltennis   |    Darts   |   Jeu de Boules   |   Klaverjassen

  • Home
  • Informatie
  • Historie

TOGB historie

De afkorting TOGB staat voor Tot Ons Genoegen Berkel.

1 juni 1954 besloot een aantal mensen een tafeltennisvereniging op te richten; één van hen was zelfs tot 2003 actief lid. Vanaf 1960 speelde onze vereniging in parochiehuis Willem Huygensz, maar in 1972 ontstond het plan een eigen clubgebouw neer te zetten.

De heer Opdam Sr., destijds opperwachtmeester bij de Berkelse politie, zorgde met het ophalen van lotto- en totogelden voor het noodzakelijke beginkapitaal. Het huidige gebouw "Den Opper" is dan ook naar hem genoemd. Er moest grond gezocht, vergunningen aangevraagd, bestemmingsplannen gewijzigd, tekeningen gemaakt en een bouwonderneming ingehuurd worden. Op 19 februari 1983 werd de 1e paal geslagen door mevrouw Opdam en op 27 augustus 1983 kon het gebouw officieel geopend worden door de heer Opdam Sr. en het toen jongste lid Ronald Vijverberg.

In 1999 is in de speelzaal een nieuwe, verbeterde sportvloer aangebracht. En eind 2003 is begonnen met de verplaatsing en uitbreiding van de magazijnruimte en keuken. De kantine werd hierdoor ook ruimer en het zicht op de speelzaal is aanmerkelijk verbeterd. Het 50-jarig jubileum kon in juni 2004 geheel in stijl in het vernieuwde interieur gevierd worden. En in de zomer van 2007 zijn de kleedruimtes, toiletten en bergruimte flink vergroot en helemaal in een fris, nieuw jasje gestoken.

jeu de boules ballendarten dartbord pijlentafeltennis batje bal

Al jaren geleden heeft tafeltennisvereniging TOGB een tweede tak van sport, namelijk darten, aan de club toegevoegd. En in april 2011 zijn we gestart met een derde onderdeel van de vereniging: jeu des boules. Er is hard gewerkt om jeu de boulesbanen aan te leggen en een overdekt terras te maken. Het resultaat is "magnifique" geworden.

Kortom: Tafeltennisvereniging TOGB is een bloeiende vereniging met zo'n 250 leden.

Clubgebouw Instagram twitter facebook Tafeltennisvereniging TOGB is gevestigd in 'Den Opper'
Het Hoge Land 7
2652 EA  Berkel en Rodenrijs