• Informatie

Algemene Verordening Gegevensbescherming

Sinds 25 mei 2018 is de wet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht. Volgens deze wet moeten wij als TOGB zijnde toestemming hebben van al onze leden om hun persoonsgegevens door te geven aan de Nederlandse Tafeltennisbond (NTTB).

Er verandert niets in vergelijking met voorgaande jaren, behalve dat wij duidelijker zijn over het doorgeven van de gegevens aan de NTTB.

Wij geven aan de NTTB de volgende persoonsgegevens door:
- Naam, voorletters en voornaam
- Adres
- Geboortedatum
- Geslacht
- Telefoonnummer
- E-mailadres
- Datum aanvang/einde lidmaatschap
- Vereniging
- Teamnummer

Deze persoonsgegevens heeft de NTTB nodig om toernooien en de competitie te kunnen organiseren en omdat statutair alle leden van TOGB ook lid zijn van de NTTB. De NTTB voegt zelf de volgende persoonsgegevens toe:
- Bondsnummer
- Rating en ranglijsten (http://www.nttb-ranglijsten.nl/ranking.php; https://www.nttb.nl/ranglijsten)

Daarnaast publiceert de NTTB in de TT-app namen, teamnummers, uitslagen, ratings en onderlinge resultaten. De TT-app is alleen te gebruiken met een bondsnummer door leden van de NTTB. Het uploaden van het wedstrijdformulier is niet meer mogelijk omdat daar handtekeningen van de aanvoerders op staan.

Bij het opgeven voor de teams voor de najaarscompetitie 2018 moeten wij bevestigen dat onze leden akkoord zijn met het verstrekken van bovenstaande persoonsgegevens aan de NTTB.

Wat houdt dit concreet voor u in?

Bent u akkoord met het doorgeven van deze persoonsgegevens aan de NTTB?
Geen actie nodig.

Bent u niet akkoord met het doorgeven van deze persoonsgegevens aan de NTTB voor opgave competitie?
Geef dit schriftelijk voor 1 juli 2018 door aan wedstrijdsecretaris Jan van den Driessche. De NTTB vraagt expliciet aan TOGB of onze competitiespelers akkoord zijn met het doorgeven van de genoemde gegevens en het gebruik hiervan zoals aangegeven. Competitiespelers die niet akkoord zijn kunnen wij niet opgeven voor de competitie.

Bent u niet akkoord met het doorgeven van deze gegevens in het kader van lidmaatschap van de NTTB?
Geef dit schriftelijk door aan Kirsten de Schepper, ledenadministratie. Gezien statutair alle leden van TOGB ook lid zijn van de NTTB is het niet mogelijk lid te zijn van een tafeltennisvereniging in Nederland.

Vragen?
Indien u vragen heeft ten aanzien van de AVG wet, kunt u contact opnemen met het Algemeen Bestuur via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.